Опитувальник ПФЛ: час для роздумів клубам — до 27 травня

0
386

Адміністрація ПФЛ направила на адресу клубів опитувальник згідно з рішенням Ради ліг ПФЛ

До клубів спрямовано лист за підписом президента ПФЛ з варіантами визначення обміну між лігами. Вашій увазі — повний текст листа


Шановні колеги!

21 травня 2020 року відбулося засідання Ради ліг ПФЛ, на якому було прийняте рішення достроково закінчити чемпіонати серед команд клубів першої та другої ліг сезону 2019/20.

Таким чином, в сезоні 2019/20 не будуть визначені переможці і призери чемпіонатів України серед команд клубів першої-другої ліг згідно з Регламентом змагань. Порядок обміну між лігами визначатиме Виконком УАФ згідно з п. 4 ст. 52 Регламенту змагань ПФЛ сезону 2019/20.

Згідно з рекомендаціями УЄФА щодо принципів допуску до клубних змагань УЄФА сезону 2020/21 ідеальним сценарієм у випадку, якщо це дозволяє ситуація з пандемією, є завершення змагань в їх оригінальному форматі. Якщо це неможливо, перевага повинна надаватися перезапуску призупинених змагань в іншому форматі. Резервним варіантом є дострокове припинення внутрішніх змагань з визначенням учасників клубних змагань УЄФА за спортивним принципом в тій мірі, в якій це можливо в поточних виключних обставинах. За цією ж схемою кожній Національній Асоціації рекомендовано знаходити найкраще рішення стосовно інших внутрішніх змагань.

Пріоритетом для ПФЛ залишається визначення команд, які будуть підвищуватися в класі, за спортивним принципом – в іншому форматі, але на футбольному полі.

При відборі команд, які можуть отримати право на підвищення в класі, враховуються два основних критерія – місце в поточній турнірній таблиці, а також відомості щодо проходження клубами процедури атестації на право участі у змаганнях більш високого рівня.

Виходячи з вищезазначеного, просимо у термін до 27 травня 2020 року (включно) проголосувати за оптимальний, на думку Вашого клубу, варіант визначення команд, які матимуть право на підвищення в класі. Узагальнені результати цього опитування буде надано Виконкому УАФ для розгляду та прийняття відповідного рішення.

ОБМІН МІЖ УПЛ ТА ПЕРШОЮ ЛІГОЮ

Варіант 1 Команди шести клубів, які згідно з турнірною таблицею чемпіонату першої ліги після 19-ти турів, а також відомостями щодо проходження клубами першої ліги процедури атестації на право участі у змаганнях Прем’єр-ліги, грають між собою змагання за право участі у чемпіонаті УПЛ.

Змагання проходять в одній області України, де за критеріями МОЗ України дозволено проведення футбольних матчів.

Змагання проходять в одне коло на нейтральних полях.

Очки, отримані у чемпіонаті першої ліги, не враховуються.

Команди, що посіли перше, друге та третє місця в цих змаганнях, переходять до УПЛ за умови дотримання вимог Регламенту Прем’єр-ліги та наявності атестата, який надає право участі у змаганнях серед команд клубів Прем’єр-ліги.



Варіант 2 1. Клуби, команди яких згідно з турнірною таблицею чемпіонату першої ліги після 19-ти турів посідають перше та друге місця у чемпіонаті першої ліги, переходять до Прем’єр-ліги за умови дотримання ними вимог Регламенту Прем’єр-ліги та наявності атестата, який надає право участі у змаганнях серед команд клубів Прем’єр-ліги.

2. Команди інших чотирьох клубів, які згідно з турнірною таблицею чемпіонату першої ліги після 19-ти турів, а також відомостями щодо проходження клубами першої ліги процедури атестації на право участі у змаганнях Прем’єр-ліги, грають між собою змагання за право участі у чемпіонаті УПЛ.

Змагання проходять в одній області України, де за критеріями МОЗ України дозволено проведення футбольних матчів.

Змагання проходять в одне коло на нейтральних полях.

Очки, отримані у чемпіонаті першої ліги, не враховуються. Команда, що посіла перше місце в цих змаганнях, переходить до Прем’єр-ліги за умови дотримання вимог Регламенту Прем’єр-ліги та наявності атестата, який надає право участі у змаганнях серед команд клубів Прем’єр-ліги.



Варіант 3 1. Клуби, які згідно з турнірною таблицею чемпіонату першої ліги після 19-ти турів, а також відомостями щодо проходження клубами першої ліги процедури атестації на право участі у змаганнях Прем’єр-ліги, дограють матчі, які залишилися між цими командами згідно з календарем чемпіонату першої ліги. Очки, набрані виключно в очних матчах чемпіонату першої ліги між цими командами, зберігаються.

2. Клуби, команди яких посіли перше, друге та третє місця у турнірній таблиці змагань першої ліги за результатами цих матчів, переходять до Прем’єр-ліги за умови дотримання ними вимог Регламенту Прем’єр-ліги та наявності атестата, який надає право участі у змаганнях серед команд клубів Прем’єр-ліги.

 

Примітка. При голосуванні за ці варіанти враховуватимуться виключно голоси клубів першої ліги, які проходять процедуру атестації на право участі у змаганнях УПЛ.

ОБМІН МІЖ ПЕРШОЮ, ДРУГОЮ ЛІГОЮ ТА ААФУ

Варіант 1 1. Команди першої ліги, що посіли тринадцяте та чотирнадцяте місця після 19-и турів, залишаються в першій лізі.

2. Команди другої ліги, що посіли перші та другі місця в турнірній таблиці груп «А» і «Б» після двох кіл, переходять до першої ліги за умови наявності атестата, який надає право участі у змаганнях серед команд клубів першої ліги.

3. Команди, що посіли п’ятнадцяте та шістнадцяте місця в турнірній таблиці першої ліги після 19-и турів, грають матчі плей-офф з командами, що зайняли треті місця після двох кіл в групах «А» та «Б» другої ліги. Етап плей-офф складається з двох матчів, по одному на полі кожної з команд-учасниць. Пари команд та господар поля визначаються шляхом жеребкування. Переможці пар отримують право на виступ в першій лізі за умови наявності атестата, який надає право участі у змаганнях серед команд клубів першої ліги.

4. Клуби, команди яких посіли останнє місце після двох кіл у турнірній таблиці груп «А» і «Б» другої ліги, залишаються в другій лізі.

5. У сезоні 2020/21 у змаганнях першої ліги братимуть участь вісімнадцять команд.



Варіант 2 1. Команди першої ліги, що посіли тринадцяте та чотирнадцяте, п’ятнадцяте та шістнадцяте місця після 19-ти турів, залишаються в першій лізі.

2. Команди другої ліги, що посіли перші та другі місця в турнірній таблиці груп «А» і «Б» після двох кіл, переходять до першої ліги за умови наявності атестата, який надає право участі у змаганнях серед команд клубів першої ліги.

3. Команди другої ліги, що посіли треті місця в турнірній таблиці груп «А» і «Б» після двох кіл, залишаються в другій лізі.

4. Клуби, команди яких посіли останнє місце після двох кіл у турнірній таблиці груп «А» і «Б» другої ліги, залишаються в другій лізі.

5. У сезоні 2020/21 у змаганнях першої ліги братимуть участь вісімнадцять команд.



Варіант 3 1. Команди першої ліги, що посіли тринадцяте та чотирнадцяте місця після 19-ти турів, залишаються в першій лізі.

2. Команди, що посіли п’ятнадцяте та шістнадцяте місця в турнірній таблиці першої ліги після 19-ти турів, переходять до другої ліги.

3. Команди другої ліги, що посіли перші, другі та треті місця в турнірній таблиці груп «А» і «Б» після двох кіл, переходять до першої ліги за умови наявності атестата, який надає право участі у змаганнях серед команд клубів першої ліги.

4. Клуби, команди яких посіли останнє місце після двох кіл у турнірній таблиці груп «А» і «Б» другої ліги, залишаються в другій лізі.

5. У сезоні 2020/21 у змаганнях першої ліги братимуть участь вісімнадцять команд.

РЕЗЕРВНИЙ ВАРІАНТ ОБМІНУ МІЖ УПЛ, ПЕРШОЮ, ДРУГОЮ ЛІГОЮ ТА ААФУ

Варіант 1 1. Клуби, які згідно з турнірною таблицею чемпіонату першої ліги після 19-ти турів посідають перше, друге та третє місця у чемпіонаті першої ліги, переходять до Прем’єр-ліги за умови дотримання ними вимог Регламенту Прем’єр-ліги та наявності атестата, який надає право участі у змаганнях серед команд клубів Прем’єр-ліги.

2. Команди першої ліги, що посіли тринадцяте та чотирнадцяте місця після 19-ти турів, залишаються в першій лізі.

3. Команди, що посіли п’ятнадцяте та шістнадцяте місця в турнірній таблиці першої ліги після 19-ти турів, переходять до другої ліги.

4. Команди другої ліги, що посіли перші, другі та треті місця в турнірній таблиці груп «А» і «Б» після двох кіл, переходять до першої ліги за умови наявності атестата, який надає право участі у змаганнях серед команд клубів першої ліги.

5. Клуби, команди яких посіли останнє місце після двох кіл у турнірній таблиці груп «А» і «Б» другої ліги, залишаються в другій лізі.

6. У сезоні 2020/21 у змаганнях першої ліги братимуть участь вісімнадцять команд.

 

Позицію клубу необхідно завірити печаткою клубу та підписом уповноваженої особи.
Джерело: http://pfl.ua/