ФК «Скорук» – володар Кубка Дніпропетровської області 2020/2021!

0
274

30.05.2021. 17:30. с. Покровське. Фінал Кубка області 2020/2021

ФК «Скорук» (Томаківка) — ФК «Дружба» (Кривий Ріг) — 0:0 (0:0), д.ч. (0:0), с.п. (4:2).

Попередження: Максим Логвиненко, 19′, Віталій Петриченко, 42′, Сергій Алексанов, 86`, Олександр Антоненко, 116′, Олексій Янюк, 118` — Олексій Разуваєв, 46′, Антон Шарко, 101′, Дмитро Волков, 104′, Андрій Головко, 120′.

Вилучення: Віталій Петриченко, 76′ (ФК «Дружба») — повторне попередження в матчі.

Реалізовані 11-ти метрові удари: Дмитро Волков, Зейналов Олександр, Назар Хрієнко, Коломоєць Михайло — Янюк Олексій, Максим Корж.
Нереалізовані 11-ти метрові удари: Станіслав-Нурі Малиш — Олександр Кравчук, Сергій Алексанов.

У Покровському відбулося свято футболу! Кращі колективи області зійшлися в принциповому кубковому протистоянні. «Скорук» і «Дружба» дуже добре знають один одного, тому футбол був обережним і не багатим на гольові моменти.Команди, швидше за все, були заточені, щоб залишити свої ворота в недоторканності, і, забігаючи наперед, у них це вийшло. Томаківці діяли трохи сміливіше в атаці, а криворіжці намагалися зловити суперника в контргрі. Варто згадати, що у підопічних Олександра Степанова був чудовий момент на компенсованій хвилині до першого тайму, коли після класної передачі від Ярослава Щербини, Роберт Моланго пробив з вигідної позиції повз ближнього кута. «Дружба» мала свій момент на початку зустрічі, але Євген Соколан не зміг переграти кіпера номільних господарів.
У перерві для уболівальників та місцевих дітлахів було багато конкурсів, приємних сюрпризів і подарунків від Асоціації футболу Дніпропетровської області та ведучого футбольного телепроекту «По той бік поля» Андрія Дніпровського.
Друга половина зустрічі пройшла в дуже обережному руслі, з великою кількістю емоцій і напруги…Глядачі голів в основний час так і не дочекалися. На 76-й хвилині зустрічі «Дружба» залишилася в меншості: капітан команди Віталій Петриченко не упорався зі своїми емоціями і грубо зіграв проти Олексія Разуваєва. Друге попередження для Віталія і криворіжці залишилися вдесятьох. Але варто віддати належне підопічним Руслана Переверзія. Команда грамотно зіграла в обороні протягом всієї гри, включаючи і екстра-тайм, допустивши єдину грубу помилку на 118-й хвилині: Олександр Антоненко невпевнено зіграв на виході після подачі кутового, Михайло Коломоєць бив у порожні ворота, але стража воріт підстрахував Олександр Мазенко,  вибивши круглого з лінії воріт. Але за кілька хвилин до цього супермомент мав і Олексій Янюк, але півзахисник «Дружби» з лінії воротарського майданчика вдарив головою в руки Андрія Бобровського. Напевно, нічийний результат цього поєдинку був закономірним, тому все повинно були вирішитися в серії пенальті. Всі ми знаємо, що це лотерея і в цей недільний вечір фортуна посміхнулася томаківцям, які в своїх спробах були точніше, а Бобровський на лінії воріт зіграв надійніше від свого візаві. «Скорук» тріумфує у Кубку, з чим ми і вітаємо весь томаківський колектив!

Після цього драматичного матчу пройшла урочиста церемонія нагородження фіналістів Кубка Дніпропетровської області з футболу, яка транслювалась наживо на офіційному каналі асоціації AFDOTV. На церемонії були присутні Голова АФДО Віктор Васильович Андрухів та Виконавчий директор АФДО Ярослав Сергійович Дерев’янко. Шановні гості нагородили криворіжців срібними медалями та дипломом фіналіста Кубка області. А потім уже черга настала і томаківців: під акомпонемент феєрверків відразу 2 трофея отримали гравці «Скорука», так як в цьому сезоні хлопці Олександра Степанова зробили золотий дубль.

Хочеться відмітити, що кращим голеодором турніру став Сергій Дубко з ФК “Поливанівки-ВПК-Агро-2”, який забив 8 м’ячів, як і Роберт Моланго, але зіграв всього 4 гри в турнірі.