Регламент серед аматорських команд Дніпропетровської області сезону 2020-2021 р.

 

ЄДИНИЙ РЕГЛАМЕНТ

 змагань з футболу серед аматорських команд Дніпропетровської області (Суперліга, Перша ліга, Друга ліга) сезону 2020-2021 р.

 

Глава I. НОРМАТИВНО-ПРАВОВА БАЗА РЕГЛАМЕНТУ 

 Нормативно-правовою базою Регламенту є:

  • Закон України «Про фізичну культуру і спорт»
  • Закон України «Про особливості забезпечення громадського порядку та громадської безпеки у зв’язку з підготовкою та проведенням футбольних матчів».
  • Постанова Кабінету Міністрів України від 18 грудня 1998 р. № 2025 «Про порядок підготовки спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних та культурно – видовищних заходів»;
  • Постанова Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2012 р. № 341 «Про затвердження порядку організації робіт із забезпечення громадського порядку та громадської безпеки під час проведення футбольних матчів»;
  • Правила поведінки глядачів на стадіонах під час відвідування футбольних матчів, затверджені Президією ФФУ 24 жовтня 2002 р.;
  • Правила гри, затверджені Міжнародною радою футбольних асоціацій;
  • Регламент інфраструктури стадіонів та заходів безпеки проведення змагань з футболу;
  • Дисциплінарні правила УАФ
  • Регламент УАФ зі статусу і трансферу футболістів;
  • Статутні та регламенті документи ФІФА, УЄФА, УАФ та АФДО

 

Глава II. МЕТА І ЗАВДАННЯ РЕГЛАМЕНТУ

 Стаття 1. Мета

Метою Регламенту є визначення та впровадження принципів організації і проведення змагань з футболу серед аматорських клубів Дніпропетровської області, прав, обов’язків і відповідальності суб’єктів футболу.

Стаття 2. Завдання

  1. Сприяння подальшому розвитку футболу в Дніпропетровській області.
  2. Сприяння проведенню змагань на рівні вимог статутних і регламентних документів АФДО.
  3. Встановлення порядку здійснення управління змаганнями.
  4. Визначення заходів дисциплінарного впливу до порушників порядку організації та проведення змагань.
  5. Створення комфортних та безпечних умов для учасників змагань і глядачів.

 

Глава III. МЕТА І ЗАВДАННЯ ЗМАГАНЬ

Стаття 3. Мета

Метою змагань є популяризація та піднесення престижу футболу, забезпечення дозвілля та залучення до занять футболом широких верств населення, підвищення рівня майстерності футболістів, визначення чемпіона Дніпропетровської області з футболу серед аматорських клубів Суперліги, Першої ліги, Другої ліги, переможця Кубку області.

Стаття 4. Завдання

  1. Забезпечити розвиток аматорського футболу в Дніпропетровській області.
  2. Сприяти пропаганді здорового способу життя серед широких верств населення України.
  3. Створити умови для підвищення рівня майстерності футболістів.
  4. Забезпечити умови для збільшення популярності змагань.
  5. Створення умов для поповнення професіональних команд місцевими вихованцями.

 

Глава IV.  ОРГАНІЗАЦІЯ ЗМАГАНЬ

 Стаття 5. Загальне та безпосереднє керівництво змаганнями

  1. Відповідно до ст. 45 Закону України «Про фізичну культуру і спорт» та ст. 47 Статуту УАФ усі права, пов’язані з національними змаганнями, належать УАФ.
  2. Згідно з угодою між АФДО і Управлінням молоді та спорту Дніпропетровської обласної державної адміністрації, загальне керівництво змаганнями здійснює АФДО.
  3. Безпосередня організація та проведення змагань покладається на комітет по проведенню змагань, якому належить право оперативного прийняття рішень щодо проведення змагань.
  4. Всі змагання на теренах Дніпропетровської області повині проводитися згідно протоколу тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів під час проведення футбольних матчів та учбово-тренувального процесу в Дніпропетровській області серед аматорських та дитячо-юнацьких команд в умовах карантину з метою запобігання поширенню на території Дніпропетровської області гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. (Додаток 1)

Стаття 6. Система проведення змагань

  1. В Дніпропетровській області в сезоні 2020/2021 проводиться такі змагання: Суперліга, Перша ліга, Кубок Губернатор (Друга ліга), Кубок Дніпропетровської області, Суперкубок Дніпропетровської області.
    6.1. Суперліга 2020-2021 рік
  2. У Суперлізі приймають участь команди із міст та районів Дніпропетровської області. Чемпіонаті Суперліги відбувається за колової системою та проводиться за схемою «осінь-весна». Кожна команда грає з кожною дома та на виїзді.
  1. Команди, які посіли остані 3 місця за підсумками Суперліги переходять до Першої ліги в наступному сезоні Дніпропетровської області (остаточне рішення, щодо затвердження складу учасників наступного сезону приймає Виконком АФДО).
  2. Матчі проводяться в середу, суботу, неділю згідно календарю. Час проведення не раніше 13-ї і не пізніше 21-ї години. Час та день проведення матчу може бути змінений за згодою команд та погодженя з комітетом по проведеню змагань.
  3. Календар другого кола змагань є відображенням першого кола, змінюються лише господарі поля.6.2. Перша ліга 2020-2021
  4. У Першій лізі приймають участь команди із міст та районів Дніпропетровської області.
  5. Першість відбувається за колової системою та проводиться за схемою «осінь-весна». Кожна команда грає з кожною дома та на виїзді.
  6. Команди, які посіли перші 3 місця за підсумками Першої ліги мають право грати в наступному сезоні у Суперлізі Дніпропетровської області (остаточне рішення, щодо затвердження складу учасників наступного сезону приймає Виконком АФДО).
  7. Матчі проводяться в середу, суботу, неділю згідно календарю. Час проведення не раніше 13-ї і не пізніше 21-ї години. Час та день проведення матчу може бути змінений за згодою команд та погодженя з комітетом по проведеню змагань.
  8. Календар другого кола змагань є відображенням першого кола, змінюються лише господарі поля.6.3. Кубок Губернатора (Друга ліга)
  9. Згідно з угодою між АФДО і Управлінням молоді та спорту Дніпропетровської обласної державної адміністрації, загальне керівництво змаганнями здійснює АФДО.
  10. Безпосередня організація та проведення змагань покладається на комітет по проведенню змагань, якому належить право оперативного прийняття рішень щодо проведення змагань.
  11. Порядок проведення змагання та участь у ньому команд, збірних міст та районів Дніпропетровської області визначаються окремим регламентом.
  12. Команди, які посіли перші 3 місця за підсумками Другої ліги мають право грати в наступному сезоні у Першій лізі Дніпропетровської області (остаточне рішення, щодо затвердження складу учасників наступного сезону приймає Виконком АФДО).

   6.4 Кубок Дніпропетровської області 2020-2021

  1. Розіграш Кубка Дніпропетровської області проводиться за схемою «осінь-весна» і складається з двох етапів. Загальна кількість етапів і формат проведення яких визначається комітетом по проведеню змагань АФДО після завершення заявок команд на участь у змаганнях.
  2. Перед початком кожного етапу розіграшу Кубку при участі представників зацікавлених сторін проводиться жеребкування наступного етапу змагань. Господарем поля є команда, яка має не парний номер при жеребкуванні. У разі зустрічі команд, які представляють різні дивізіони, господарем поля є команда, яка представляє нижчий дивізіон.

I етап — груповий етап: команди-учасники Кубку Дніпропетровської області розподіляються на групи по 4 команди за спортивним принципим (команди, які представляють Суперлігу, команди, які представлять Першу лігу, команди, які представлять Другу лігу грають з командами, які представляють відповідний дивізіон). Проводиться одноколовий турнир кожний з кожним.

II етап – плей-офф складається з попереднього раунду, 1/8 фіналу, 1/4 фіналу, 1/2 фіналу, Фінал.

Учасники попереднього раунду: 9 команд-учасників I етапу дивізиона Суперліга (команди, які посіли 2-4 місця в своїх групах), 9 команд-учасників I етапу дивізіона Перша ліга (команди, які посіли 1-3 місця в своїх групах), 8 команд-учасників I етапу дивизіону Друга ліга (порядок виходу команд до попереднього раунду буде визначено після завершення заявок команд на участь у змаганнях)

Учасники 1/8 фіналу: 3 команди-учасника I етапу дивізиона Суперліга (команди, які посіли 1 місця в своїх групах) та 13 команд-переможців попереднього раунду.

Учасники 1/4 фіналу: 8 команд переможців 1/8 фіналу. Учасники 1/2 фіналу: 4 команди переможці 1/4 фіналу. Учасники фіналу: 2 команди переможці 1/2 фіналу.

  1. Усі стадії II етапу Кубка області складаються з двох ігор.
  2. Фінальний матч складається з однієї гри.
  3. В матчах плей-офф у випадку якщо основний час закінчився у нічию або за сумою двох матчів командам треба визначити переможця, то призначається додатковий час (два тайми по 15 хвилин без перерви). Якщо в додатковий час переможець не визначився, призначається серія одинадцятиметрових ударів.
  4. Місце, стадіон та час матчу проведення фінального матчу визначає Виконком АФДО.
  5. Під час проведення фіналу обидві команди несуть затрати на організацію матчу (суддівство, аренда поля та інші незаплановані заходи).
  6. На всіх етапах змагань витрати, які пов’язані з проведенням арбітражу та інспектуванням матчу проводяться за нормами виплат та компенсацій, які визначені відповідними документами Асоціації Футболу Дніпропетровської Області для клубу-господаря.
  7. Дозаявка футболіста на участь у Кубку Дніпропетровської області проводиться протягом трансферних періодів визначеих Комітетом з питань статусу та трансферів футболістів.

6.5 Суперкубок Дніпропетровської області

  1. У розіграші Суперкубка області приймає участь Переможець Чемпіонату області з футболу минулого року та володар Кубка області з футболу минулого року.
  2. Розіграш Суперкубка складається з однієї гри і проходить на нейтральному полі за рішенням Виконавчого комітету «Асоціації Футболу Дніпропетровської Області».
  3. Під час проведення фіналу обидві команди несуть затрати на організацію матчу (суддівство, аренда поля та інші незаплановані заходи).
  4. У випадку, якщо основний час закінчився у нічию, призначається серія одинадцятиметрових ударів.

Стаття 7. Календар, зміни в календарі (перенесення матчів)

  1. Матчі проводяться згідно з календарем, затвердженим комітетом з проведення змагань АФДО.
  2. Матчі проводяться на футбольних полях команд, вказаних у календарі першими.
  3. Базові дні проведення матчів чемпіонату узгоджується з командами-господарями перед затвердженням календаря змагань.
  4. Матчі етапів розіграшу Кубка Дніпропетровської області проводяться у порядку, що визначається комітетом з проведення змагань АФДО.
  5. Участь аматорського клубу в міжнародних або будь-яких інших турнірах під час змагань не є підставою для перенесення матчів за його участю, крім участі такого клубу в офіційних змаганнях УАФ.
  6. Право переносу матчу у випадках, не передбачених Регламентом, або ж у випадку виникнення форс-мажорних обставин, належить комітету з проведення змагань АФДО. За зверненням команди комітет з проведення змагань АФДО може прийняти рішення про проведення домашнього матчу такої команди у будній день.
  7. Перенесені матчі чемпіонату та першості мають відбутися не пізніше, ніж за два тури до закінчення даного етапу.
  8. Матчі останнього туру другого кола чемпіонату не можуть бути проведені раніше дати, визначеної для даного туру календарем змагань, мають проводитися в один день (субота або неділя) та розпочинатися одночасно в період з 16.00 до00. Вимоги даного пункту можуть не застосовуватись до матчів, результати яких не впливають на розподіл місць у турнірній таблиці або на визначення учасників плей-оф чемпіонату (за умови згоди на це обох команд-учасниць певного матчу).

Стаття 8. Визначення місць команд у турнірній таблиці

  1. За перемогу команді нараховується три очки, за нічию – одне очко, за поразку очки не нараховуються.
  2. Місця команд у змаганнях чемпіонату та першості, а також першого етапу Другої ліги визначаються за такими показниками, отриманими в усіх матчах:

а) найбільша кількість набраних очок (з урахуванням викладеного у п. 3 Статті 8);
б) найбільша кількість перемог;
в) найкраща різниця забитих і пропущених м’ячів;
г) найбільша кількість забитих м’ячів.

  1. У випадку однакової кількості очок у двох і більше команд (крім випадку визначення Чемпіона Суперліги, Чемпіона Першої та Другої ліги), перевагу отримують команди, які в матчах з усіма конкурентами (між ними) мають кращі показники (результати команд з іншою кількістю очок не враховуються):

а) найбільша кількість набраних очок;
б) найбільша кількість перемог;
в) найкраща різниця забитих і пропущених м’ячів;
г) найбільша кількість забитих м’ячів;

  1. У випадку рівності показників у команд-конкурентів, що вказані у пункті 3 Статті 8, місця команд визначаються згідно загальних показників між усіма командами у змаганнях згідно пункту 2 Статті 8.
  2. За рівності показників згідно пункту 4 Статті 8, місця команд визначаються жеребкуванням, яке проводить комітет з проведення змагань АФДО.
  3. На кожному етапі плей-оф переможець визначається за такими показниками:
    • за найбільшою кількістю набраних очок у двох іграх;
    • за найкращою різницею забитих і пропущених м’ячів;
    • якщо обидві команди забили однакову кількість м’ячів у двох іграх, до наступного етапу виходить команда, яка забила більше м’ячів на чужому полі;
    • якщо обидві команди забили однакову кількість м’ячів на чужому полі, після другої гри призначається додатковий час (2 тайми по 15 хвилин);
    • якщо в додатковий час не було забито м’ячів, то призначається серія післяматчевих 11-метрових ударів. У випадку, якщо забили обидві команди до наступного етапу виходить команда, яка забила більше м’ячів на чужому полі;
  4. Якщо тільки перші дві команди набрали однакову найбільшу кількість очок в усіх матчах Суперліги, Першої та Другої ліги, Чемпіон визначається за результатом додаткового матчу між ними на нейтральному полі. Рішення щодо місця і дати проведення матчу приймає Президія АФДО.

Стаття 9. Нагородження

  1. Нагородження переможців і призерів чемпіонату, першості та розіграшу Кубка Дніпропетровської області проводять представники АФДО (за рахунок АФДО).
  2. Команда, що посіла перше місце в Суперлізи, отримує звання «Чемпіон Суперліги Дніпропетровської області з футболу серед аматорських команд сезону 2020/2021 років» і нагороджується кубком та дипломом АФДО. Футболісти, керівний, тренерський та адміністративний склади клубу нагороджуються медалями за перше місце.
  3. Команда, що посіла друге і треті місця в Суперлізі, нагороджуються дипломами відповідних ступенів АФДО. Футболісти, керівний, тренерський та адміністративний склади клубу нагороджуються медалями відповідних ступенів.
  4. Команда, що посіла перше місце в Першій лізі, отримує звання «Чемпіон Першої ліги Дніпропетровської області з футболу серед аматорських команд сезону 2020/2021 років» і нагороджується кубком та дипломом АФДО. Футболісти, керівний, тренерський та адміністративний склади клубу нагороджуються медалями за перше місце.
  5. Команда, що посіла друге і треті місця в Першій лізі, нагороджуються дипломами відповідних ступенів АФДО. Футболісти, керівний, тренерський та адміністративний склади клубу нагороджуються медалями відповідних ступенів.
  6. Команда, що посіла перше місце в Другій лізі, отримує звання «Чемпіон Другої ліги Дніпропетровської області з футболу серед аматорських команд сезону 2020/2021 років» і нагороджується кубком та дипломом АФДО. Футболісти, керівний, тренерський та адміністративний склади клубу нагороджуються медалями за перше місце.
  7. Команда, що посіла друге і треті місця в Другій лізі, нагороджуються дипломами відповідних ступенів АФДО. Футболісти, керівний, тренерський та адміністративний склади клубу нагороджуються медалями відповідних ступенів.
  8. Кращі футболісти кожного змагання будуть нагороджені відповідними нагородами на підсумковому гала-концерті «Футбольна гордість Дніпропетровщини».
  9. Команда, що перемогла у фіналі розіграшу Кубка Дніпропетровської області, нагороджується призом «Кубок Дніпропетровської області» та дипломом АФДО. Футболісти, керівний, тренерський та адміністративний склади команди-переможниці нагороджуються медалями «Володар Кубка Дніпропетровської області з футболу серед аматорських команд сезону 2020/2021 р.».
  10. Команда-фіналіст Кубка Дніпропетровської області нагороджується дипломом АФДО. Футболісти, керівний, тренерський та адміністративний склади команди-фіналіста нагороджуються медалями «Фіналіст Кубка Дніпропетровської області з футболу серед аматорських команд сезону 2020/2021 р.».
  11. Максимальна кількість футболістів та офіційних представників команди, які нагороджуються медалями відповідного ступеню, становить 30 осіб. Виготовлення додаткової кількості медалей не передбачено.

Стаття 10. Учасники змагань. Обов’язкові вимоги

  1. Учасниками змагань є аматорські клуби (команди) Дніпропетровської області (далі – Клуб), які є колективними членами Міських федерацій футболу, які надали до АФДО всю необхідну заявкову документацію.
  2. Клуб зобов’язаний мати на правах власності або орендувати стадіон (футбольне поле), що відповідає вимогам регламентних документів АФДО.

Стаття 11. Зміна назви клубу (команди). Правонаступність

  1. Зміна назви аматорського клубу (команди) відбувається за офіційним поданням клубу при сплаті 1000 грн і затверджується комітетом з проведення змагань АФДО.
  2. У випадку зміни власника Клубу або його реорганізації (виділення футбольної команди – структурного підрозділу Клубу, на базі якого створюється новий Клуб; перетворення Клубу в установу іншої організаційно-правової форми), а також за умови передання Клубом своїх прав і обов’язків учасника змагань з футболу в новий Клуб, який бажає стати правонаступником, повинен подати до АФДО такі документи:

2.1. Договір про правонаступність.

2.2. Нотаріально завірені копії установчих документів нового власника клубу.

2.3. Письмові зобов’язання нового власника Клубу:

а) про прийняття на себе боргів попереднього власника Клубу перед  АФДО;
б) про прийняття на себе зобов’язань попереднього власника Клубу перед футболістами, тренерами, іншими працівниками Клубу.

  1. Тільки за дотримання вимог пункту 1 статті 22 новий Клуб отримує право на участь у змаганнях АФДО.
  2. Процедура реєстрації Клубу здійснюється відповідно до вимог Статуту АФДО.

Стаття 12. Оформлення заявкової документації та заявка на участь у змаганнях

  1. До друкованого примірника встановленої форми заявкового листа команди на участь у чемпіонаті або розіграші Кубка вноситься не більше 30 прізвищ футболістів і не більше 7 прізвищ офіційних представників.
  2. Заявка команд проводиться в приміщенні АФДО за адресою: м. Дніпро, вул. В. Вернадського 23 (Офіс АФДО):
  3. Остаточний заявковий лист команди підписується керівником та головним тренером аматорського клубу, уповноваженим посадовцем фізкультурно-спортивного диспансеру (обов’язкові особиста печатка лікаря та печатка медичного закладу). Підписи представників клубу (команди) засвідчуються печаткою клубу або ж організації чи установи, яку представляє команда.
  4. До заявкового листа вноситься поштова адреса клубу, контактні телефони та електронні адреси його керівного і тренерського складів.
  5. Разом із заявковим листом до АФДО подаються:

а) копії перших та других сторінок (на одному аркуші) громадянських паспортів усіх футболістів (у разі необхідності);
б) кольорові фото усіх футболістів в електронному вигляді (у форматі .JPEG, 3х4);
в) копія Договору страхування футболістів, внесених до заявкового листа команди, на період участі команди у змаганнях (дозаявка футболістів під час змагань здійснюватиметься також за умови надання копії Договору страхування);
г) копія платіжного доручення про перерахування внеску за участь у змаганнях згідно даного Регламенту; дані про юридичну адресу та банківські реквізити клубу, адресу стадіону (вказати номери телефонів, електронну адресу);
д) «Паспорти футболістів» видані УАФ або АФДО;
є) історична довідка клубу на аркуші формату А4 в електронному вигляді (Word);
ж) кольорова фотокартка команди в ігровій формі (у форматі .JPEG розміром 18 х 24 см);
з) заповнена типова форма заяви на проведення реєстрації футболіста

  1. Футболіст, який не має «Паспорту футболіста», не має права бути заявленим за клуб.
  2. Клуб, заявкова документація якого не відповідає вимогам Статті 12, до змагань не допускається.
  3. Клуб, що має заборгованість перед АФДО, до заявки не допускається.
  4. Заявка футболістів на участь у аматорських змаганнях Дніпропетровської області проводиться виключно упродовж наступних заявкових періодів, що встановлені Комітетом з проведення змагань АФДО:

1 реєстраційний період: 15 липня – 31 серпня 2020 р.

2 реєстраційний період: 16 березня – 16 квітня 2021 р.

  1. За аматорський клуб не дозволяється заявляти футболістів, які заявлені за інший аматорський клуб (команду).
  2. За аматорські клуби дозволяється заявляти футболістів, котрі одночасно заявлені за команди змагань з футзалу, що не мають професіонального статусу, або ж футболістів, які мають контракти з професіональними клубами змагань з футзалу, за умови надання такими клубами письмового дозволу на участь футболістів у змаганнях з футболу серед аматорських команд.
  3. Заявка на участь у змаганнях футболістів, які не мають громадянства України, дозволяється за наявності міжнародного трансферного сертифікату.
  4. Заявка на участь у змаганнях футболістів – громадян України, які були зареєстровані в клубах інших країн, дозволяється за наявності МТС.
  5. Дозволяється брати участь у змаганнях футболістам віком до 19 років включно, які мають статус професіонала та заявлені за команду професіонального клубу, але при умові що вони будуть виступати за дочірню команду.
  6. Дозаявка футболіста на участь у змаганнях здійснюється у трансферне вікно, період якого визначається Асоціацію Футболу Дніпропетровської області.
  7. Дозволяється брати участь у змаганнях футболістам віком до 19 років включно, які приймають участь у Чемпіонаті України серед команд ДЮФЛУ але при умові що вони будуть виступати за дочірню команду.
  8. Футболісти, які заявлені на матчі Чемпіонату України з футболу в складі команд майстрів, не мають право приймати участь в усіх змаганнях Дніпропетровської області (виключенням є дочірні клуби команд майстрів – для футболістів віком до 19 років).
  9. Якщо у змаганнях Дніпропетровської області беруть участь дві команди одного клубу, то мінімальна кількість футболістів, заявлених за кожну команду, складає 15 (п’ятнадцять) осіб.
  10. Якщо у змаганнях Дніпропетроської області беруть участь 2 команди одного клубу, відзаявка футболістів із однієї команди та відповідно заявка їх за іншу команду цього ж клубу проводиться виключно в заявкові періоди.
  11. Дозволяється брати участь у змаганнях футболістам за дві команди, які приймають участь у змаганнях Дніпропетровської області, але при умові що вони будуть виступати за дочірню команду/в структурі одного клубу. Кількість гравців, які можуть приймати участь у відповідних змаганнях визначається на загальних сборах команд перед початком змагального сезону. Гравці не можуть бути одночасно внесені в заявки двох команд одного клубу.

Стаття 13. Фінансові умови

  1. Клуб та відряджуючі організації несуть усі витрати, пов’язані з участю команди у змаганнях.
  2. Для відшкодування витрат, пов’язаних з організацією та проведенням змагань, встановлюються розміри та терміни сплати клубами внесків за участь у змаганнях, що перераховуються на р/р АФДО з призначенням: «Внесок команди          „_____” м. _____ АФДО за участь у ___________ з футболу серед аматорських команд 2020/2021».
  3. Розміри внесків за участь у змаганнях:

а) Суперліга – 12 000,00 (дванадцять тисяч) гривень;
б) Перша ліга – 8 000,00 (вісім тисяч) гривень;
в) Друга ліга – 6 000,00 (шість тисяч) гривень;
г) Кубок Дніпропетровської області – 2 000,00 (дві тисячі) гривень;
д) Для заявки додаткового числа футболістів (понад 30 чоловік, згідно п. 1 Статті 12) клуб повинен перерахувати на р/р АФДО обов’язковий грошовий внесок у сумі 500,00 (п’ятсот) гривень (за кожного такого футболіста).

  1. Терміни перерахування внесків за участь у змаганнях – за 10 днів до початка чемпіонату, першості та розіграшу Кубка.
  2. Внески за участь у змаганнях перераховуються за такими реквізитами:
  3. Виплати винагород арбітру, асистентам арбітра та спостерігачу арбітражу здійснює клуб – господар поля. Розміри винагород та сум відшкодувань витрат на проїзд повинні бути збільшені на розмір нарахувань на доходи фізичних осіб. Такі виплати повинні бути здійснені в день проведення матчу, не пізніше, ніж за 1 год. до його початку.
  4. Розміри винагород за арбітраж та спостереження арбітражу матчів:

а) Суперліги Дніпропетровської області з футболу серед аматорських команд 2020/2021 рік:

1) арбітр – 800,00 (вісімсот) гривень;

  • асистент арбітра– 600,00 (шістсот) гривень (кожному);
  • спостерігач арбітражу – 600,00 (шістсот) гривень;

б) Перша ліга Дніпропетровської області з футболу серед аматорських команд 2020/2021 рік:

1)  арбітр – 600,00 (шістсот) гривень;

  • асистент арбітра– 400,00 (чотириста) гривень (кожному);
  • спостерігач арбітражу – 400,00 (чотириста) гривень; (за призначеням)

в) Друга ліга Дніпропетровської області з футболу серед аматорських команд 2020/2021 рік:

1) арбітр – 600,00 (шістсот) гривень;

2) асистент арбітра– 400,00 (чотириста) гривень (кожному);

3) спостерігач арбітражу – 400,00 (чотириста) гривень; (за призначеням)

У матчах змагань Дніпропетровської області серед аматорських команд клуби – господарі поля здійснюють відшкодування витрат на проїзд до місця проведення матчу та в зворотному напрямку арбітрів, асистентів арбітра та спостерігача арбітражу.

Виплати повинні бути здійснені у день проведення матчу, не пізніше, ніж за 1 годину до його початку.

  1. Якщо матч не відбувся з вини однієї з команд, виплати винагород за арбітраж та спостереження арбітражу здійснюються в повному обсязі, за умови, якщо арбітри та спостерігач арбітражу прибули на місце проведення матчу.
  2. Якщо матч не відбувся у зв’язку з форс-мажорними обставинами, відшкодовуються лише витрати на проїзд до місця проведення матчу і в зворотному напрямку арбітрів, асистентів арбітрів та спостерігача арбітражу.

Стаття 14. Медико-біологічне забезпечення

  1. Клуби (команди) зобов’язані фінансувати в повному обсязі потреби в медичному забезпеченні своїх футболістів, у тому числі засобами першої та невідкладної медичної допомоги, засобами для лікування травм та захворювань.

Стаття 15. Місця проведення змагань

  1. Матчі проводяться на стадіонах, які мають Акт про відповідність спортивної споруди технічним нормам.
  2. Проведення матчів на футбольних полях без натурального або штучного трав’яного покриття (гарових, гумових) забороняється.
  3. На стадіонах та прилеглих територіях забороняється:
    • Розміщення реклами алкогольних і тютюнових компаній.
    • Продаж алкогольних і тютюнових товарів.
    • Куріння на трибунах, у технічній зоні, ігровій зоні та адміністративних приміщеннях.
    • Агітація, реклама, оголошення політичної спрямованості та різного роду політичні дії.
    • Використання піротехнічних засобів.
    • Використання символіки Червоного Хреста та Червоного Півмісяця без отримання відповідного дозволу.
    • Пропаганда та прояви у будь-яких формах ідей расизму, ксенофобії, нацизму, неонацизму тощо.
    • Проникнення глядачів до ігрової зони.
    • Використання лазерних, світлових пристроїв, а також іншого обладнання, яке може завадити проведенню матчу
  4. За форс-мажорних обставин право прийняття рішення щодо зміни місця або дати проведення матчу належить Комітету з проведення змагань.

Стаття 16. Обов’язки клубу-господаря поля

  1. Клуб-господар поля зобов’язані:

1.1.       Підняти на флагштоках стадіону Державний Прапор України та АФДО.
1.2.       Надати футбольне поле встановлених розмірів з натуральним або штучним трав’яним покриттям.
1.3.      Забезпечити:

  • чергування бригади медпрацівників.
  • чергування представників НПУ у кількості, достатній для протидії порушенням громадського порядку та громадської безпеки, охорони глядачів і учасників змагань на стадіоні;
  • чергування  спецавтомобіля ДСНС упродовж усього матчу у випадку, якщо на матчі очікується присутність понад 1500 глядачів;
  • команди, арбітрів, спостерігача арбітражу АФДО роздягальнями, душовими кабінами з гарячою водою, чаєм, питною водою;
  • спеціально відведені місця для керівників команд і запасних футболістів;
  • розмітку технічного майданчика;
  • для проведення матчу не менше 3 однакових футбольних м’ячів, що відповідають вимогам Правил гри;
  • присутність не менше 6 юних футболістів для подачі м’ячів;

1.4.       Виключити можливість присутності сторонніх осіб у кімнаті арбітрів. Крім арбітрів, у даній кімнаті мають право перебувати тільки спостерігач арбітражу АФДО та представники АФДО.

  1. За воротами команд під час матчу можуть перебувати тільки представники ЗМІ, які мають акредитацію та юні футболісти, які подають м’ячі.
  2. Аматорський клуб зобов’язаний не пізніше, ніж за 4 доби до проведення матчу повідомити команді гостей і АФДО час його початку шляхом телефоного дзвінка відповідальний особі комітету з проведення змагань АФДО або направити відповідний листа на пошту АФДО – dyaroslav89@gmail.com
  3. Клуб-господар поля несе відповідальність за громадський порядок та громадську безпеку до, під час і після матчу на стадіоні. На прилеглій до стадіону території відповідальність за громадський порядок та громадську безпеку несе територіальне управління / відділ НПУ.
  4. У разі незабезпечення необхідних умов для проведення матчу, передбачених Статтями 16, 17, до клубу-господаря застосовуються дисциплінарні санкції згідно з Дисциплінарними правилами УАФ.
  5. Учасники змагань і глядачі не повинні припускатися проявів дискримінації та расизму, публічних образ, або наклепу у ганебній формі щодо расової належності, кольору шкіри, мови, політичного і релігійного переконання, статі або етнічного походження, а також будь-яких інших актів дискримінації або расизму чи зневаги до будь-якої особи/осіб.

Такі дії підпадають під застосування дисциплінарних санкцій передбачених Дисциплінарними правилами УАФ. Терміни відсторонення та розміри дисциплінарних санкцій у вигляді обов’язкового грошового внеску визначає КДК АФ.

  1. Клуби зобов’язані проводити з глядачами відповідну виховну роботу щодо недопущення актів расизму, вандалізму, хуліганської поведінки до, під час та після матчів.

Стаття 17. Порядок прийому команди гостей

  1. Клуб гостей повинен не пізніше, ніж за три доби (72 години) до прибуття команди, повідомити клуб-господар поля про дату, час прибуття та кількісний склад делегації. У разі несвоєчасного виконання цих вимог претензії клубу гостей не приймаються.
  2. Офіційна особа клубу-господаря поля зобов’язана зустріти команду гостей і погодити програму перебування.
  3. Упродовж усього часу перебування команди гостей у місті клуб-господар поля несе відповідальність за її безпеку, залучаючи для цього відповідні служби.
  4. Якщо офіційні особи команди гостей ігнорують пропозиції клубу-господаря поля щодо гарантій безпеки, зокрема, майнової, паркування автотранспортних засобів у не відведених для цього місцях, клуб-господар поля не несе відповідальності за завдані збитки.
  5. Вартість квитків для відвідування матчів визначає клуб-господар поля. Кошти від реалізації квитків надходять на рахунок клубу-господаря поля.
  6. Клуб-господар поля зобов’язаний надати клубу гостей для його вболівальників не менше п’яти відсотків місць від загальної місткості свого стадіону в окремій безпечній зоні згідно з поданою заявкою від клубу гостей, що має надійти не пізніше, ніж за п’ять днів до початку матчу.
  7. Клуб-господар поля безкоштовно надає команді гостей:

а) футбольне поле з трав’яним покриттям, що відповідає тому, на якому відбудеться матч, для проведення одного тренування тривалістю не менше, ніж 60 хв.;

б) футбольне поле, де відбудеться матч, для проведення одного тренування тривалістю не менше, ніж 30 хв.;

в) футбольні м’ячі (не менше 3 шт.);

г) чай, питну воду на стадіоні в день матчу;

Стаття 18. Обов’язки клубу (команди) щодо прийому спостерігача арбітражу та арбітрів

  1. Призначити особу відповідальну за безпеку арбітрів та спостерігача арбітражу. Клуб-господар несе відповідальність за їх безпеку з моменту приїзду до міста до моменту від’їзду.
  2. Поінформувати про систему безпеки команд, їх майна та місця паркування автотранспортних засобів.
  3. Надати арбітру та четвертому арбітру відповідні рапорти.
  4. Надати спостерігачу арбітражу місце, що забезпечує умови для виконання своїх обов’язків під час матчу.
  5. Надати автотранспорт спостерігачу арбітражу та арбітрам для перевезення їх до готелю, стадіону, вокзалу.
  6. Забезпечити спостерігачу арбітражу телефонний зв’язок з АФДО для оперативної передачі інформації про підсумки матчу.

Стаття 19. Вимоги до ігрового екіпірування футболіста

  1. Ігрова форма футболіста складається з футболки, шортів, гетрів, щитків і взуття.
  2. Кольори футболок, шортів і гетрів футболістів команд-суперниць не повинні бути однаковими або подібними за кольором.
  3. Кольори футболок футболістів команд не повинні співпадати з кольорами футболок арбітрів.
  4. Колір футболки воротаря повинен відрізнятися від кольору футболок інших футболістів обох команд та арбітрів.
  5. Футболка повинна мати короткі (до нижньої третини плеча) або довгі рукави.
  6. Термошортники мають бути однакового кольору з шортами. Вони не мають досягати верхньої частини коліна.
  7. Номери на футболках футболістів повинні відповідати номерам, за якими їх прізвища внесено до листа Рапорту арбітра.
  8. Номери на футболках повинні розміщуватися по центру зі спини. Висота номера повинна бути від двадцяти п’яти до тридцяти п’яти сантиметрів, ширина – не менше дванадцяти сантиметрів. Ширина смуги номера – не менше трьох сантиметрів. На смугастих футболках номери наносяться на однокольоровому прямокутнику.
  9. 9. Номери на шортах розміщуються спереду в будь-якому місці з правого або лівого боку. Висота цих номерів – від десяти до п’ятнадцяти сантиметрів.
  10. Всі номери повинні бути одного кольору, контрастно відрізнятися від кольору футболки (шортів) і не містити в собі елементів реклами або дизайну.
  11. Реклама спонсорів або товарів розміщується спереду або ззаду футболки. Площа рекламного поля не повинна перевищувати 200 см2. Рекламні надписи можуть бути будь-якого кольору, а за висотою не більше десяти сантиметрів.
  12. Реклама алкогольних і тютюнових компаній на екіпіруванні футболіста заборонена.
  13. Футболіст, екіпірування якого не відповідає Правилам гри і вимогам Статті 20, до участі в матчі не допускається. Футболісти повинні грати у щитках.
  14. Якщо у двох команд кольори ігрової форми співпадають, то команда гостей поля повинна одягнути ігрову форму іншого кольору.

Стаття 20. Процедура перед початком та після закінчення матчу

  1. Перед початком матчу футболісти обох команд розташовуються в центрі поля обличчям до центральної трибуни. Арбітри розташовуються між командами. Футболісти та арбітри вітають глядачів підняттям рук над головою.
  2. Футболісти команди гостей, розташовані зліва від арбітрів, проходять повз арбітрів і команду господарів поля, вітаючи кожного рукостисканням, після чого повертаються на початкову позицію, проходячи за футболістами команди господарів поля та арбітрами.
  3. Футболісти команди-господаря поля проходять повз арбітрів, вітаючи кожного рукостисканням, і повертаються на початкову позицію, проходячи за арбітрами.
  4. Після привітання арбітр шляхом жеребкування з капітаном команди гостей визначає право вибору воріт або право виконувати початковий удар.
  5. Після закінчення матчу команди розташовуються в центрі поля поруч з арбітрами на своїй половині поля. Футболісти дякують глядачам за їх підтримку оплесками над головою. Капітани команд рукостисканням дякують арбітрам за проведений матч.

Стаття 21. Матч. Організація, учасники, заміна футболістів

  1. Матчі змагань АФДО проводяться за принципами «Чесної гри» згідно з календарем, затвердженим комітетом з проведення змагань АФДО.
  2. Матчі проводяться згідно з Правилами гри та цим Регламентом.
  3. При проведенні матчів чемпіонату та розіграшу Кубка Дніпропетровської області офіційна особа клубу повинна друкованими літерами вписати до листа Рапорту арбітра прізвища та імена не більше 18 футболістів (11 основних і 7 запасних), а також не більше 6 офіційних осіб.
  4. Офіційна особа команди зобов’язана за 45 хвилин до початка матчу надати арбітру „Паспорти футболістів” та заповнити лист Рапорту арбітра із зазначенням прізвищ і номерів кожного футболіста. Лист Рапорту повинні підписати капітан та офіційна особа команди.
  5. Після того, як арбітр отримав лист Рапорту арбітра, за умови, що матч не розпочався, діють такі положення:

а) якщо будь-хто з перших одинадцяти футболістів, зазначених у листі Рапорту арбітра, не має можливості розпочати матч у стартовому складі, його/їх може замінити будь-який футболіст з числа семи запасних, внесених до Рапорту арбітра. Така заміна скоротить кількість запасних футболістів. Футболіст, який був замінений до початка матчу, не має права брати участь у матчі;

б)  якщо будь-хто з запасних футболістів (крім воротаря), зазначених у листі Рапорту арбітра, не має можливості взяти участь у матчі, його/їх замінити не можна;

в)  якщо воротар, прізвище якого внесено до листа Рапорту арбітра, не має можливості взяти участь у матчі, він може бути замінений іншим воротарем команди, прізвище якого не було внесено до листа Рапорту арбітра.

  1. Футболіст, прізвище якого внесено до листа Рапорту арбітра, вважається учасником матчу, навіть якщо він не виходив на заміну.
  2. Футболіст, прізвище якого не внесено до листа Рапорту арбітра, не має права брати участь у матчі, крім передбаченого підпунктом в) пункту 5 Статті 21.
  3. У матчах чемпіонату та розіграшу Кубка дозволяється заміна не більше 7-х футболістів.
  4. Заміни проводяться з числа футболістів, прізвища яких внесені до листа Рапорту арбітра.
  5. Запасні футболісти, а також не більше 6 офіційних осіб команди, прізвища яких внесені до листа Рапорту арбітра, під час матчу повинні перебувати на місцях, відведених для них у технічному майданчику.
  6. Особи, прізвища яких не внесені до листа Рапорту арбітра, під час матчу не мають права перебувати у технічному майданчику.
  7. Розминка запасних футболістів під час матчу дозволяється біля кутового флагштока за лінією воріт своєї команди або за першим асистентом арбітра. Одночасно розминку можуть проводити не більше трьох футболістів від кожної команди у формі, яка відрізняється за кольором від форми учасників матчу та арбітрів.

Стаття 22. Припинення, догравання, вимушене перенесення матчу

  1. У разі припинення матчу арбітром з вини однієї з команд цій команді зараховується технічна поразка з рахунком (0:3). Якщо рахунок відповідного матчу вищий, ніж (3:0) на користь команди, якій зараховується перемога, то зберігається більш високий результат.
  2. Якщо арбітр ухвалить рішення припинити проведення матчу, то Комітет з проведення змагань АФДО після отримання рапортів спостерігача арбітражу та арбітра визначає час та дату догравання або передає дане питання на розгляд КДК АФДО.
  3. Рішення про те, в який день буде дограно припинений матч, може бути ухвалене не пізніше, ніж через 2 (дві) години з моменту прийняття арбітром рішення про припинення матчу після консультації з обома клубами. У разі розбіжностей, дату і час початку догравання визначає Комітет з проведення змагань АФДО. Його рішення є остаточним.
  4. Якщо час, який залишився, необхідно дограти на наступний або резервний день, або в інший день, встановлений Комітетом з проведення змагань АФДО, то діють наступні положення:

4.1. До листа рапорту арбітра «склади команд» можуть бути внесені будь-які футболісти, які фігурують в заявкових списках на момент припинення матчу, незалежно від того, чи були вони фактично в листі рапорту арбітра «склади команд» у контексті припиненого матчу, за винятком футболістів, яких було замінено або вилучено з поля під час проведення припиненого матчу, а також футболістів, які були дискваліфіковані на припинений  матч. Футболісти, які перебували на полі в момент зупинки матчу, не можуть бути внесені до листа рапорту арбітра «склади команд» як запасні при дограванні матчу.

4.2. Будь-які санкції, застосовані перед тим, як матч було припинено, залишаються в силі на ту частину матчу, яка залишилася.

4.3. Одна жовта картка, яка застосована перед тим, як матч було припинено, не переноситься на будь-які інші матчі, до завершення припиненого матчу.

4.4. Заміна футболістів, яких було вилучено з поля під час припиненого матчу, не допускається, а кількість футболістів у стартовому складі залишається такою ж, якою вона була на момент припинення матчу.

4.5.  Якщо перерваний матч проводиться не на наступний день, а після чергового туру(-ів) чемпіонату, до списка листа рапорту арбітра «склади команд» дозволяється вносити футболістів, яких було дискваліфіковано після чергового туру(-ів) чемпіонату.

4.6. Команди можуть проводити ту кількість замін, на яку вони все ще мали право на момент припинення матчу.

  1. Час та причина припинення матчу повинні бути відображені в рапорті арбітра.
  2. Рахунок та дисциплінарні санкції зіграної частини матчу при дограванні зберігаються.
  3. Матч не дограється з причин:

7.1.  втручання в нього третіх осіб, у тому числі глядачів;

7.2. недисциплінованої поведінки футболістів однієї чи обох команд;

7.3.  присутності на полі в складі однієї або обох команд менше, ніж 7 (семи) футболістів.  Рішення з цього матчу приймає КДК АФДО.

  1. Якщо матч переноситься з причини незадовільного технічного стану стадіону, у тому числі виходу з ладу штучного освітлення, клуб-господар поля відшкодовує команді-суперниці всі фактичні понесені витрати та збитки (окрім утраченої вигоди, якщо така передбачалася).
  2. Якщо обставини, що призвели до неможливості проведення або догравання матчу, неможливо ліквідувати протягом 24 (двадцяти чотирьох) годин від часу, встановленого для початка матчу, матч переноситься на іншу дату рішенням Комітету з проведення змагань АФДО з наступним повідомленням про це АФДО, РФФ та клубів.

У випадку документально підтверджених несприятливих кліматичних (погодних) умов матч може проводитися на іншому стадіоні, за погодженням з АФДО. Рішення про перенесення місця та/або дати проведення матчу приймає комітет з проведення змагань АФДО.

За форс-мажорних обставин право прийняття рішення щодо зміни місця і/або дати проведення матчу належить комітету з проведення змагань АФДО.

Стаття 23. Післяматчева прес-конференція

  1. Після закінчення матчу, за наявності необхідних умов, може проводитися прес-конференція або флеш-інтерв’ю за участю офіційних представників обох команд та гравців. Якщо організація прес-конференції або флеш-інтерв’ю відбувається за ініциативи оператора або журналіста АФДО, участь у ній обов’язкова. Відмова участі у прес-конференції або флеш-інтерв’ю веде за собою штраф в розмірі 500 грн, який команда, яка не взяла участь у прес-конференції або флеш-інтерв’ю повина перерахувати на рахунок АФДО.

Стаття 24. Порядок проведення відеозапису матчу та надання його АФДО. Права на використання символіки клубу, фото- та відеоматеріалів

  1. Клуб-господар поля зобов’язаний проводити зйомку всіх своїх домашніх матчів під егідою АФДО. Такий відеозапис має бути наданий АФДО шляхом направлення на електронну пошту АФДО посилання на його адресу в YouTube чи на іншому подібному ресурсі в мережі Інтернет не пізніше, ніж через дві доби після завершення матчу – dyaroslav89@gmail.com.
  2. У випадку проведення онлайн-трансляції матчу, клуб має право завчасно направити до АФДО посилання на її анонс з метою онлайн-трансляції даного матчу на офіційному сайті АФДО – https://afdo.com.ua/.
  3. АФДО має право самостійно використовувати символіку клубів, фото- та відеоматеріали з зображенням футболістів та офіційних осіб клубів.
  4. У випадку, якщо клуб не проведе зйомку домашнього матчу, або ж не надасть АФДО відеозапис домашнього матчу в терміни, що передбачені п. 1 даної Статті, до клубу-господаря поля можуть бути застосовані дисциплінарні санкції у вигляді сплати обов’язкового грошового внеску у розмірі 2000,00 грн.

Стаття 25. Маніпулювання результатом матчу

  1. Матч, результат якого викликає сумнів щодо дотримання командами-суперницями принципів спортивної боротьби, розглядає КДК АФДО (далі – Комітет) на підставі підготовлених комітетом з провеедння змагань АФДО та наданих до Комітету матеріалів.
  2. Під час розгляду матчу Комітет може використовувати:
    1. відеозапис матчу;
    2. висновок експерта, призначеного на цей матч;
    3. рапорт спостерігача арбітражу;
    4. письмову заяву офіційних осіб УАФ, АФДО, РФФ і клубів, які були присутні на цьому матчі;
    5. матеріали преси і телебачення.
  3. На підставі висновку Комітету з підтвердженням факту/фактів маніпулювання результатами матчу КДК АФДО розглядає справу та ухвалює рішення згідно з Дисциплінарними правилами УАФ.

Стаття 26. Відповідальність клубу (команди), керівників та   футболістів

  1. Керівники, футболісти, тренери та інші фахівці клубу, які беруть участь у змаганнях, повинні виконувати всі вимоги Регламенту, виявляючи при цьому високу дисципліну, організованість, толерантність до офіційних осіб, спостерігача арбітражу, арбітрів, суперників, представників засобів масової інформації та глядачів.
  2. Клуб несе відповідальність за поведінку футболістів та офіційних осіб своєї команди (клубу). Керівники клубу, тренери не мають права втручатися в дії спостерігача арбітражу та арбітрів.
  3. Клуб несе відповідальність за забезпечення правопорядку на стадіоні до, під час та після матчу. Та поведінку своїх глядачів.
  4. За невиконання (порушення) вимог Регламенту, інших нормативних документів до клубу і/або його офіційних осіб, футболістів застосовуються дисциплінарні санкції.

Стаття 27. Реєстрація та порядок видачі «Паспорта футболіста»

  1. Футболіст, який бажає брати участь у змаганнях АФДО як футболіст-аматор, повинен бути зареєстрований УАФ та заявлений АФДО.
  2. Реєстрація футболіста полягає у внесенні відповідної інформації про футболіста до реєстру УАФ та видачі «Паспорта футболіста».
  3. Тільки зареєстрований футболіст має право бути заявленим та брати участь у змаганнях під егідою АФДО.
  4. Футболіст може бути одночасно зареєстрований тільки в одному клубі (команді).
  5. У період з 1 липня поточного року по 30 червня наступного року футболіст може бути зареєстрований щонайбільше за три клуби. Протягом цього періоду футболіст має право виступати в офіційних змаганнях тільки за два клуби, незалежно від їх приналежності (ПЛ, ПФЛ, ААФУ, ДЮФЛ, РФФ, з урахуванням п. 6 Статті 17 регламенту УАФ зі статусу і трансферу футболістів).
  6. «Паспорт футболіста» видає АФДО при заявці футболіста за ДЮСЗ/клуб для участі у змаганнях. При переході футболіста до іншого ДЮСЗ/клубу видається новий «Паспорт футболіста».
  7. У «Паспорті футболіста» має бути зазначено ДЮСЗ/клуби, за який/які був зареєстрований футболіст, починаючи із сезону, коли йому виповнилося 10 років.
  8. Футболіст, який не має «Паспорта футболіста», до змагань не допускається та не може бути заявлений за клуб (команду).

Стаття 28. Переходи футболістів

  1. Футболіст-аматор має право на перехід до будь-якого іншого клубу.
  2. Перехід футболіста можливий у випадку подання ним особистої письмової заяви про таке бажання до АФДО та колишнього клубу.
  3. У випадку існування за футболістом матеріальної заборгованості колишній клуб має надати АФДО відповідного листа протягом 7 днів після отримання заяви від футболіста в якому повино бути доведено фактичну заборгованість гравця-аматора, яка передбачена його статусом, що визначено в регламенті УАФ зі статусу і трансферу футболістів.
  4. Якщо протягом 7 днів від подання футболістом заяви до колишнього клубу від колишнього клубу до АФДО не надходить лист з вимогою ліквідації майнової заборгованості футболіста, футболіст може бути зареєстрований за новий клуб.
  5. Футболіст, який відсторонений від участі в матчах, у випадку переходу відбуває термін (залишок матчів) відсторонення в новому клубі.

Стаття 29. Протест. Порядок подання. Розгляд

  1. Офіційна особа клубу зобов’язана відразу після закінчення матчу попередити спостерігача арбітражу та арбітра про подання протесту. Відповідна заява про подання протесту підписується головним тренером (начальником команди) і передається спостерігачу арбітражу або арбітру, який зобов’язаний поінформувати про це команду-суперницю та АФДО. Спостерігач арбітражу або арбітр повинен направити цю заяву до АФДО. Клуб повинен протягом 24 годин після закінчення матчу направити обґрунтований протест до КДК АФДО.
  2. Не приймається до розгляду несвоєчасно поданий протест, а також у разі, якщо він поданий на рішення арбітра протягом матчу:

а)  призначення (не призначення) вільного, штрафного або одинадцятиметрового удару;
б)  визначення положення «поза грою»;
в)  визначення виходу м’яча за межі поля і надання права введення м’яча у гру;
г)  зараховане або не зараховане взяття воріт;
ґ)  попередження або вилучення футболіста з поля.

  1. Протест розглядає КДК АФДО після перерахування обов’язкового грошового внеску в розмірі 500,00 (п’ятсот) гривень на р/р АФДО. Протест не розглядається, якщо вказана сума не перерахована упродовж 3 (трьох) днів після надходження протесту до АФДО.

 

Глава V. АРБІТРАЖ, СПОСТЕРЕЖЕННЯ АРБІТРАЖУ, ОРГАНІЗАЦІЯ МАТЧУ

Стаття 30. Арбітраж змагань, обов’язки та функції

  1. Арбітраж здійснюється згідно з Правилами гри, змінами і доповненнями до них, затверджених Міжнародною Радою футбольних асоціацій.
  2. Арбітраж здійснюють арбітри, затверджені Комітетом арбітрів АФДО для проведення матчів чемпіонату та розіграшу Кубка Дніпропетровської області серед аматорських команд.
  3. На кожний матч призначаються арбітр, який наділяється виключними повноваженнями щодо застосування та трактування Правил гри, два асистенти арбітра.
  4. Призначення арбітра, асистентів арбітра проводить Комітет арбітрів АФДО.
  5. Не приймаються до розгляду прохання клубів або інших організацій щодо заміни арбітрів, призначених на матч.
  6. У випадку неможливості виїзду на матч призначених арбітрів, їх заміну проводить Комітет арбітрів АФДО.
  7. У випадку неявки арбітра, матч проводить найбільш кваліфікований з асистентів арбітра.
  8. У випадку неявки арбітрів, матч проводять арбітри місцевої РФФ, які призначаються Комітетом арбітрів АФДО.
  9. Арбітр зобов’язаний:
  • Не пізніше, ніж за 1 день до дати проведення матчу, повідомити телефоном, факсом або телеграмою клуб-господар поля про місце і час свого прибуття.
  • Прибути до населеного пункту, де проводитиметься матч, у день проведення матчу, не пізніше, ніж за 1 (одну) годину до його початку.
  • У випадку неможливості прибути на матч відразу повідомити про це Комітет арбітрів АФДО.
  • За відсутності спостерігача арбітражу, у випадку неприбуття команди на матч, відразу повідомити про це АФДО та Комітет арбітрів АФДО.
  • Оглянути футбольне поле, оцінити його стан за п’ятибальною шкалою та зробити відповідний запис у Рапорті арбітра. У випадку неготовності стадіону до матчу арбітр зобов’язаний вимагати від клубу-господаря поля і дирекції стадіону якнайшвидше ліквідувати виявлені недоліки. У разі непридатності футбольного поля арбітр приймає рішення про неможливість проведення матчу.
  • У випадку надзвичайних обставин, неможливості проведення матчу через несприятливі метеорологічні умови або з причин, які на думку арбітрів небезпечні для здоров’я футболістів, матч повинен бути перенесений на інший стадіон або відмінений. Рішення про неможливість проведення матчу виносить арбітр і негайно інформує про це АФДО за тел.: (097-157-33-10, 095-819-58-69).
  • Разом з офіційними особами команд визначити кольори ігрової форми так, щоб кольори футболок, шортів і гетрів суперників були різними.
  • У разі відсутності спостерігача арбітражу перевірити наявність в адміністрації стадіону документації, згідно з вимогами Регламенту – підпункт 6) п. 7 Статті 31 – та прийняти рішення відносно можливості проведення матчу.
  • Перевірити відповідність «Паспортів футболістів», прізвищам внесеним до Рапорту арбітра. Арбітр разом з керівництвом клубу несе відповідальність за дотримання правил допуску футболістів до матча.
  • Забезпечити контроль за перебуванням футболістів, тренерів та офіційних осіб у технічному майданчику під час матчу.
  • Після закінчення матчу протягом 30 (тридцяти) хв. оформити Рапорт арбітра.
  • Рапорті арбітра викласти інформацію про всі дисциплінарні санкції, які були застосовані до футболістів і/або тренерів, офіційних осіб клубів і будь-які інциденти, що виникли до, під час та після матчу.
  1. Копію рапорту арбітра необхідно надіслати за допомогою масенджерів відповідальній особі АФДО протягом 1-єї години після закінчення матчу.
  2. Рапорт арбітра протягом 24 годин після закінчення матчу необхідно надіслати до АФДО рекомендованим листом за адресою: 49027, Дніпро, вул. В. Вернадського, Асоціація футболу Дніпропетровської області.
  3. У випадку подачі протесту, або якщо мали місце інциденти до, під час чи після матчу, опис яких неможливий у Рапорті арбітра, направити комітету з проведення змагань АФДО протягом 24 годин після закінчення матчу письмове пояснення за допомогою месенджерів відповідальній особі АФДО.

Стаття 31. Спостереження арбітражу, обов’язки спостерігача арбітражу

  1. Контроль за технічною якістю арбітражу здійснюється спостерігачами арбітражу, які затверджені Комітетом арбітрів АФДО для виконання своїх функцій у матчах чемпіонату і розіграшу Кубка Дніпропетровської області серед аматорських команд.
  2. Спостерігач арбітражу оцінює професійні дії арбітрів під час проведення матчу, а також виконує функції делегата АФДО.
  3. Контролює організацію проведення матчу, дотримання вимог Регламенту та відповідних документів з питань забезпечення громадського порядку і безпеки на стадіоні й прилеглій території до, під час і після матчу.
  4. Призначення спостерігачів арбітражу проводить Комітет арбітрів АФДО.
  5. У випадку неможливості виїзду на матч призначеного спостерігача арбітражу, його заміну проводить Комітет арбітрів АФДО.
  6. До розгляду не приймаються прохання клубів або інших організацій про заміну спостерігача арбітражу, призначеного на матч.
  7. Обов’язки спостерігача арбітражу:
    • Не пізніше, ніж за 1 день до дати проведення матчу, повідомити телефоном, факсом або телеграмою клуб-господар поля про місце і час свого прибуття.
  • Прибути до населеного пункту, де проводитиметься матч, у день проведення матчу, не пізніше, ніж за 1 (одну) години до його початку.
  • У випадку неможливості прибути на матч, відразу повідомити про це телефоном, факсом або телеграмою Комітет арбітрів АФДО.
  • Відрекомендуватися керівництву команд і представнику НПУ на стадіоні, погодивши з ними питання про гру, яка має відбутися.
  • Провести інспекцію стадіону (стан футбольного поля та його готовність до матча, включаючи розмітку поля, розміри воріт, кутових флагштоків), роздягалень команд, кімнати арбітрів і спостерігача арбітражу, засобів надання першої медичної допомоги. Арбітр, асистенти арбітра повинні брати участь в інспекції футбольного поля разом із спостерігачем арбітражу.
  • Перевірити наявність документів, які засвідчують готовність стадіону до проведення матчу:
  • Акт відповідності спортивних споруд (за наявності)

– чергування бригади та спецавтомобіля швидкої медичної допомоги на протязі матчу

– забезпечення громадського порядку та громадської безпеки під час проведення на стадіоні футбольних матчів.

– Єдиний Регламент чемпіонату і розіграшу Кубка Дніпропетровської області з футболу серед аматорських команд 2020/2021;

  • У разі відсутності вказаних документів або невиконання вимог, установлених Регламентом, терміново повідомити про це АФДО і вжити всіх необхідних заходів щодо усунення виявлених недоліків у підготовці стадіону до матчу.
  • У разі серйозних порушень Регламенту, прийняти рішення про відміну матчу, попередньо повідомивши про це АФДО.
  • У разі неприбуття команди на матч, терміново повідомити про це АФДО за тел.: (097) 157 33 10, (097) 355 97 05
  • Пересвідчитися у проведенні зйомки домашнього матчу клубом-господарем. У випадку не проведення зйомки обов’язково зазначити це в Рапорті спостерігача АФДО.
  • Заповнити Рапорти спостерігача арбітражу АФДО з повним, об’єктивним відображенням усіх обставин організації матчу, інцидентів, що виникли до, під час та після його проведення, виставити оцінки арбітрам на підставі методичних вказівок і особистого аналізу.
  • Упродовж години після закінчення матчу проінформувати АФДО за тел.: (050) 571-73-13 результат матчу та інциденти, що мали місце до, під час і після матчу.
  1. Рапорт спостерігача арбітражу протягом 36 годин після закінчення матчу надіслати на електронну пошту Комітету арбітрів АФДО: rproshchenko@gmail.com
  2. У разі інцидентів, що мали місце до, під час чи після матчу, проінформувати про це офіційних осіб команд та АФДО і протягом 24 годин після закінчення матчу надіслати до АФДО на e-mail: rproshchenko@gmail.com письмове пояснення, в якому детально викласти перебіг подій, що сталися.
  3. У випадку наявності інформації про можливі ризики, пов’язані із поведінкою вболівальників команд у певному матчі, комітет з проведення змагань АФДО може звертатися до АФДО з проханням про призначення на даний матч офіцера безпеки (оплата винагороди даній офіційній особі та відшкодування витрат на проїзд проводиться у порядку та розмірі передбаченому для спостерігача арбітражу.

 

Глава VI.  СТАТУС УЧАСНИКІВ ЗМАГАНЬ І ТРАНСФЕРИ ФУТБОЛІСТІВ

Стаття 32. Статус футболіста

  1. Футболісти, які беруть участь у змаганнях під егідою АФДО, мають статус футболіста-аматора.
  2. Аматором є футболіст, який не отримує винагороди, крім компенсації фактичних витрат, викликаних його діяльністю, що пов’язана з футболом, та не має письмового контракту з клубом. Допускається компенсація витрат на екіпірування, харчування, проїзд і розміщення під час змагань, страхування і підготовку
  3. Футболіст-професіонал може набути статусу футболіста-аматора за умови закінчення 30-ти денного строку від припинення діяльності в статусі професіонала. Вказаний строк визначається від дати, коли футболіст брав участь в останньому офіційному матчі як професіонал.

Стаття 33. Компенсаційні розрахунки професіонального клубу з аматорським клубом або ДЮСЗ

  1. Згідно з Регламентом УАФ зі статусу і трансферу футболістів аматорський клуб має право на компенсацію від професіонального клубу за підготовку футболіста.
  2. Компенсація повинна сплачуватися аматорському клубові при першій реєстрації футболіста як професіонала або при укладанні футболістом першого договору на спортивну підготовку.
  3. Підготовка футболіста проводиться у віці від 12 до 23 років. Компенсація за підготовку повинна сплачуватися починаючи з сезону, в якому футболісту виповнилося 12 років, і закінчуючи сезоном, в якому йому виповнилося 23 роки.

Клуб, футболіст якого вперше зареєстрований УАФ в якості професіонала, зобов’язаний провести компенсаційні розрахунки з усіма аматорськими клубами (ДЮСЗ), які брали участь у підготовці футболіста згідно з «Паспортом футболіста». Сума компенсації за один сезон навчання футболіста визначається згідно з Регламентом УАФ зі статусу і трансферу футболістів. Якщо у підготовці футболіста брали участь кілька аматорських клубів (ДЮСЗ), тоді сума компенсаці розподіляється між ними урахуванням періоду підготовки футболіста аматорським клубом (ДЮСЗ).

  1. Компенсація за підготовку футболіста не сплачується:

а) якщо здійснюється перехід футболіста в аматорський клуб;
б) якщо футболіст навчається (навчався) в ДЮСЗ, що належить професіональному клубу, за який він вперше реєструється в якості професіонала;
в) якщо аматорський клуб (ДЮСЗ) не претендує на компенсацію за підготовку футболіста, що підтверджується договором між аматорським клубом (ДЮСЗ) та професіональним футбольним клубом.

Стаття 34. Урегулювання питань щодо суми компенсації

  1. Якщо сторони не дійшли згоди щодо суми компенсації, питання розглядає Палата з вирішення спорів УАФ.
  2. Компенсаційна сума повинна бути перерахована відповідною стороною протягом семи діб після набуття чинності рішення Палати з вирішення спорів УАФ. За несвоєчасну сплату компенсації до клуба застосовуються санкції згідно з Дисциплінарними правилами УАФ.
  3. Будь-які спори між сторонами, щодо суми компенсації, не повинні негативно впливати на професійну діяльність футболіста.

 

Глава VII. ДИСЦИПЛІНАРНІ САНКЦІЇ

Стаття 35. Застосування дисциплінарних санкцій

  1. Дисциплінарні санкції застосовуються КДК АФДО згідно Дисциплінарних правил УАФ, положень даного Регламенту та інших нормативно-правових документів ФІФА, УЄФА, УАФ та АФДО.
  2. Дисциплінарні санкції застосовуються не пізніше одного місяця від дня встановлення порушення вимог Регламенту.
  3. Рішення КДК АФДО упродовж 24 годин з моменту його прийняття направляється зацікавленим сторонам.
  4. Рішення КДК АФДО може бути оскаржене до Апеляційного комітету АФДО зацікавленою стороною упродовж 10 днів з моменту його отримання. Внесок за подачу апеляції складає 1000 грн. Якщо апеляційний комітет АФДО апеляцію задовільнює, внесок повертається.
  5. Згідно з Правилами гри під час матчу тільки арбітр має право застосовувати дисциплінарні санкції у вигляді попереджень (жовті картки) або вилучень (червоні картки).

 Стаття 36. Відповідальність за порушення порядку участі футболістів у матчі

  1. Якщо футболіст, якого було замінено до початка або під час матчу, або вилучено, або не внесено до листа Рапорту арбітра, у подальшому безпосередньо брав участь у матчі, то команді зараховується технічна поразка (0:3), а команді-суперниці – перемога (3:0). Якщо у матчі команда-суперниця перемогла з більшою різницею, рахунок залишається незмінним.
  2. За внесення до листа Рапорту арбітра прізвища відстороненого від участі в матчах або незаявленого футболіста, у разі, якщо цей футболіст безпосередньо не брав участі у матчі, до клуба застосовуються дисциплінарні санкції.
  3. За внесення до листа Рапорту арбітра прізвища відстороненого від участі в матчах або незаявленого футболіста, у разі, якщо цей футболіст безпосередньо брав участь у матчі (виходив на футбольне поле), команді зараховується технічна поразка (0:3), а команді-суперниці – перемога (3:0). Якщо у матчі команда-суперниця перемогла з більшою різницею, тоді рахунок залишається незмінним.
  4. Якщо до листа Рапорту арбітра у складах обох команд внесені прізвища відсторонених від участі в матчах або незаявлених футболістів, але ці футболісти безпосередньо не брали участі у матчі, тоді до обох клубів застосовуються дисциплінарні санкції.
  5. Якщо до листа Рапорту арбітра у складах обох команд внесені прізвища відсторонених від участі в матчах або незаявлених футболістів, і ці футболісти безпосередньо брали участь у матчі (виходили на футбольне поле), тоді обом командам зараховується технічна поразка (–:–).
  6. Якщо ситуації, зазначені в п. 5 Статті 36 Регламенту, виникли у золотому матчі чемпіонату або у фінальному матчу кубку серед аматорських команд, тоді результат матчу анулюється і він проводиться повторно між цими командами. Дату і місце проведення повторного матчу визначає комітет з проведення змагань АФДО.
  7. До клубів, які порушили пункти 1, 3, 5 Статті 37 Регламенту, застосовуються дисциплінарні санкції.

Стаття 37. Неявка команди на матч. Виключення команди зі змагань. Відмова від участі у церемонії нагородження

 За неявку  команди  на  матч чемпіонату без поважної  причини їй  зараховується  технічна  поразка  (0  :  3),  команді-суперниці  – перемога (3 : 0).

  1. Якщо обидві   команди   не з’явилися матч   чемпіонату їм зараховується технічна поразка (–:–).
  2. За повторну неявку команди на матч чемпіонату без поважної причини команда знімається з подальшої участі у змаганнях.
  3. Якщо команда, яку виключено зі змагань, провела половину і більше матчів чемпіонату, їй зараховуються технічні поразки в матчах, які залишились (–:+), а командам-суперницям зараховуються перемоги (+:–), якщо менше половини матчів – результати анулюються.
  4. За першу неявку команди на матч розіграшу Кубка області без поважної причини команда знімається з подальшої участі у змаганнях.
  5. До клуба або команди, яка не з’явилася на матч або ж була знята з подальшої участі у змаганнях, будуть застосовані дисциплінарні санкції у вигляді обов’язкового грошового внеску у розмірі до 5 000,00 (п’яти тисяч) гривень та/або позбавлення права брати участь у майбутніх змаганнях.
  6. До клуба або команди яка відмовилася від участі у церемонії нагородження, можуть бути застосовані дисциплінарні санкції у вигляді обов’язкового грошового внеску у розмірі до 10 000,00 (десяти тисяч) гривень та/або позбавлення права брати участь у майбутніх змаганнях.

Стаття 38. Облік дисциплінарних санкцій, що застосовані арбітром

  1. Клуб зобов’язаний самостійно вести облік дисциплінарних санкцій (жовтих та червоних карток), що були застосовані арбітрами до футболістів клубу у матчах Суперліги, Першої ліги, Другої ліги, Кубку Області., і несе за це відповідальність.
  2. Облік дисциплінарних санкцій, що застосовуються арбітрами у матчах Суперліги, Першої ліги, Другої ліги, Кубку Області ведеться окремо.
  3. При переході футболіста в інший аматорський клуб (команду) жовті, червоні картки та відсторонення за них не анулюються (крім передбаченого п. 13 Статті 38).
  4. Футболіст підлягає відстороненню на один матч за кожні 3 жовті картки, отримані в матчах чемпіонату. За кожні наступні 3 жовті картки відсторонення збільшується на один матч.
  5. У матчах Кубка футболіст підлягає відстороненню на один матч за кожні 2 жовті картки. Відсторонення здійснюється без рішення КДК АФДО. Футболіст, вилучений з поля за дві жовті картки в одній грі або за червону картку за «фол останньої надії», підлягає відстороненню на одну гру у чемпіонаті/розіграші Кубка, без рішення КДК АФДО.
  6. Якщо футболіста вилучено з поля, попередження, раніше отримане ним у цьому ж матчі, зберігає чинність.
  7. Футболіст, який отримав червону картку (крім як за дві жовті картки в одному матчі чи за «фол останньої надії»), не має права брати участь в жодних офіційних матчах Суперліги, Першої ліги, Другої ліги, Кубку Області до рішення КДК АФДО та закінчення терміну його відсторонення. Термін дії відсторонення футболіста від участі в матчах розпочинається з моменту вилучення футболіста з поля. Футболіст, який не отримав червону картку, але здійснив порушення, що не відображене в Рапорті арбітра, має право брати участь у матчах до рішення КДК АФДО.
  8. Не проведений з будь-якої причини матч Суперліги, Першої ліги, Другої ліги, Кубку Області не враховується у кількість матчів, які футболіст повинен пропустити у зв’язку з відстороненням від участі в матчах.
  9. Якщо у матчі одній з команд згодом зараховується поразка, жовті та червоні картки, отримані футболістами в цьому матчі, не відміняються.
  10. Відсторонення може застосовуватись разом із санкціями до клубу у вигляді обов’язкового грошового внеску (згідно з Дисциплінарними правилами УАФ).
  11. У випадку, якщо футболісти команди отримали 5 (п’ять) і більше жовтих карток або 2 (дві) і більше червоні картки в одному матчі, до клубу (команди) застосовуються санкції у вигляді обов’язкового грошового внеску в розмірі 500,00 (п’ятсот) гривень.
  12. Після завершення змагального сезону жовті картки та відсторонення за жовті картки анулюються.
  13. Якщо кількість матчів, на які відсторонений футболіст, перевищує кількість матчів, які залишилися у поточному сезоні, то відповідний залишок матчів переноситься на наступний сезон (крім передбаченого п. 13 Статті 38).
  14. Футболіст повинен відбути відсторонення в матчах за команду клубу, за яку він буде заявлений в наступному сезоні, незалежно від статусу (професіональні чи аматорські) та виду (чемпіонат чи кубок) змагань. Це положення також розповсюджується на всіх футболістів (професіоналів чи аматорів), які переходять в іншу асоціацію впродовж змагального сезону, незалежно від статусу змагань.

Стаття 39. Порядок сплати обов’язкових грошових внесків

  1. Обов’язкові грошові внески за дисциплінарні санкції, застосовані КДК АФДО, клуби (команди) повинні сплачувати у порядку, встановленому рішенням КДК АФДО.
  2. Обов’язковий грошовий внесок за порушення, визначені цим Регламентом, клуб (команда) повинен перерахувати на р/р АФДО не пізніше 7 (семи) днів від дати отримання повідомлення від АФДО.
  3. За невиконання вимог цієї статті до клуба застосовуються додаткові дисциплінарні санкції.

 

Глава VIIІ. ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ

Стаття 40. Розгляд і вирішення спірних питань

  1. Розгляд і вирішення всіх спірних питань, які виникають між клубами, офіційними особами та футболістами здійснюється виключно під юрисдикцією АФДО та УАФ, згідно з Дисциплінарними правилами УАФ та даним Регламентом.

Стаття 41. Інші питання

  1. Зміни і доповнення до Регламенту розглядає та затверджує Виконком АФДО.
  2. Усі Додатки до Регламенту є його невід’ємною частиною.
  3. Розгляд та прийняття рішень з інших питань, що не врегульовані Регламентом, є виключною компетенцією комітету з проведення змагань, Виконкому АФДО та органів футбольного правосуддя АФДО на основі вимог ФІФА, УЄФА, УАФ та АФДО.

 

Додаток 1

Протокол тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів під час проведення футбольних матчів та учбово-тренувального процесу  в Дніпропетровській області серед аматорських та дитячо-юнацьких команд в умовах карантину з метою запобігання поширенню на території Дніпропетровської області гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Тимчасові рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів під час проведення учбово-тренувального процесу в Дніпропетровській області серед аматорських та дитячо-юнацьких футбольних команд

  1. Аматорські та дитячо-юнацькі команди зобов’язані призначити особу, відповідальну за дотримання протиепідемічних заходів та повідомити про них представника Асоціації футболу Дніпропетровської області (далі – АФДО) або Дитячо-юнацької футбольної ліги Дніпропетровської області (далі – ДЮФЛДО).
  2. Визначена відповідальна особа зобов’язана надати інструкції про дотримання основних гігієнічних норм (дезінфекція рук, гігієна кашлю та чихання, дистанціювання) відповідно до визначених санітарних норм.
  3. Аматорські та дитячо-юнацькі команди забезпечують опитування на наявність симптомів респіраторної хвороби, вимірювання температури тіла перед кожним тренуванням
  4. Особи, в яких при проведенні опитування виявлено ознаки респіраторної хвороби a6o виявлено температуру тіла понад 37,2 °С, не допускаються до тренування.
  5. Особи, хворі на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, та особи, щодо яких встановлено в процесі епідеміологічного розслідування підозру на інфікування гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коровавірусом SARS-CoV-2, підлягають самоізоляції a6o госпіталізації в порядку, визначеному галузевими стандартами в сфері охорони здоров’я та відсторонюються від участі в турнірі на час самоізоляції a6o хвороби.
  6. Одночасно на всій території футбольного поля та і ігровій зоні (2 метри від бокової лінії або лінії воріт за межами поля, бігові доріжки за наявності) можуть перебувати не більше 50 осіб (в залежності від розмірів футбольного майданчика). Ці особи повинні бути не молодше за 12 років. Аматорська або дитячо-юнацька команда повинні на вимогу надати представнику Асоціації футболу Дніпропетровської області та уповноваженим представникам державної влади список присутніх на футбольному  полі  осіб, із зазначенням дати народження та функцій у організації, яку представляє ця особа.
  7. Під час перебування в приміщенні учасники тренування зобов’язані дотримуватись обмеження не більше однієї особи на 10 кв. м. площі приміщення.
  8. Під час перебування на території стадіону, учасники зобов’язані використовувати респіратори a6o захисні маски.
  9. Час проведений у роздягальні до та після тренування повинен бути мінімізований, як і тривалість контакту с товаришами по команді та тренерами.
  10. Тренування завжди повинні відбуватися без глядачів.
  11. Обов’язкове письмове підтвердження від батьків для юнаків молодше 18 років про дозвіл участі в учбово-тренувальному процесі.
  12. Командні наради тільки с достатнім віддаленням один від одного і в достатньо великому просторі.
  13. Виключне використання особистих пляшок для пиття.
  14. Використання загальних приміщень (роздягальнь, душових) тільки в невеликих групах, забезпечивши мінімальну відстань 2 м, в якості альтернативи, переодягнутися і прийняти душ вдома.

Схематичне позначення кількісного показника осіб в залежності від розмірів футбольного поля

Схема 1. Для аматорських команд та юнацьких груп віком від 12 до 18 років
Схема 2. Для аматорських команд та юнацьких груп віком від 12 до 18 років
Схема 3. Для аматорських команд та юнацьких груп віком від 12 років

 

Тимчасові рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів під час проведення футбольних матчів в Дніпропетровській області серед аматорських та дитячо-юнацьких футбольних команд

  1. Аматорські та дитячо-юнацькі команди зобов’язані призначити особу, відповідальну за дотримання протиепідемічних заходів та повідомити про них представника Асоціації футболу Дніпропетровської області (далі – АФДО) або Дитячо-юнацької футбольної ліги Дніпропетровської області (далі – ДЮФЛДО).
  2. Визначена відповідальна особа зобов’язана надати інструкції про дотримання основних гігієнічних норм (дезінфекція рук, гігієна кашлю та чихання, дистанціювання) відповідно до визначених санітарних норм.
  3. Аматорські та дитячо-юнацькі команди забезпечують опитування на наявність симптомів респіраторної хвороби, вимірювання температури тіла перед кожним тренуванням
  4. Особи, в яких при проведенні опитування виявлено ознаки респіраторної хвороби a6o виявлено температуру тіла понад 37,2 °С, не допускаються до тренування.
  5. Особи, хворі на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, та особи, щодо яких встановлено в процесі епідеміологічного розслідування підозру на інфікування гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коровавірусом SARS-CoV-2, підлягають самоізоляції a6o госпіталізації в порядку, визначеному галузевими стандартами в сфері охорони здоров’я та відсторонюються від участі в турнірі на час самоізоляції a6o хвороби.
  6. Одночасно на всій території футбольного поля та і ігровій зоні (2 метри від бокової лінії або лінії воріт за межами поля, бігові доріжки за наявності) можуть перебувати не більше 50 осіб (в залежності від розмірів футбольного майданчика). Ці особи повинні бути не молодше за 12. Аматорська або дитячо-юнацька команда повинні на вимогу надати представнику Асоціації футболу Дніпропетровської області та уповноваженим представникам державної влади список присутніх на футбольному  полі  осіб, із зазначенням дати народження та функцій у організації, яку представляє ця особа.
  7. Під час перебування в приміщенні учасники тренування зобов’язані дотримуватись обмеження не більше однієї особи на 10 кв. м. площі приміщення.
  8. Під час перебування на території стадіону, учасники зобов’язані використовувати респіратори a6o захисні маски, крім футболістів, тренерів, бригади арбітрів під час безпосереднього перебування на футбольному полі.
  9. Підготовка та установчі роботи в день матчу повинні бути завершені до того, як команди та арбітри прибудуть на стадіон.
  • При організації матчу, забезпечується відсутність скупчення людей,
  • Прибуття команд мас бути рознесено в часі;
  • Клуби-господарі визначають маршрут учасників до роздягальні та поля таким чином, щоб мінімізувати контакт зі сторонніми особами, організаторамт тощо;
  1. Вихід команд на поле мас відбуватися:
  • розділений за часом, без збору та традиційного виходу;
  • без супроводу дітей;
  • без рукостискань;
  • без загального шикування команд.
  1. Від’їзд команд та арбітрів зі стадіону відбувається окремо одна від iншoï. Від’їзд офіційних осіб матчу відбувається окремо від команд.
  2. На стадіоні організатором матчу повинно бути забезпечено:
  • мінімальний контакт учасників та організаторів футбольних матчів;
  • Наявність спиртовмісних антисептиків з вмістом активної речовини понад 60% для ізопропілових спиртів та понад 70% для етилових спиртів для обробки рук перед, a6o всередині кожного приміщення;
  • наявність окремих додаткових контейнерів для збору, зберігання та утилізації засобів окремого захисту.
  1. Обов’язкове письмове підтвердження від батьків для юнаків молодше 18 років про дозвіл участі в учбово-тренувальному процесі.
  2. Командні наради тільки с достатнім віддаленням один від одного і в достатньо великому просторі.
  3. Виключне використання особистих пляшок для пиття.
  4. Використання загальних приміщень (роздягальнь, душових) тільки в невеликих групах, забезпечивши мінімальну відстань 2 м, в якості альтернативи, переодягнутися і прийняти душ вдома.

 

Схематичне позначення кількісного показника осіб в залежності від розмірів футбольного поля

Схема 4. Для проведення матчів аматорських та юнацьких команд віком від 12 до 18 років на стандартному футбольному полі (згідно правил гри)
Схема 5. Для проведення матчів аматорських команд на міні-футбольному майданчику.