Роман Пасічниченко: «У цієї команди великий потенціал, але його потрібно розкрити!»

0
506

Журналіст АФДО під час футбольної паузи в наших чемпіонатах поспілкувався з головним тренером «Енергії» Пасічниченко Романом Сергійовичем.

  •  Роман Сергійович, Ви працюєте з «Енергією» близько 4 місяців.       Розкажіть як Вас доля звела з цим колективом? 

Ще до роботи в «Гірник-Спорті» я працював в ФК «Маолдіс» (Дніпро) і у нас були молоді футболісти, на яких звертали увагу обласні команди, зокрема ФК «Енергія». І якось мені подзвонили з адміністрації «Енергії» з приводу футболістів — с того часу ми і почали спілкуватися, а я періодично стежив за долею клубу. Коли закінчив роботу в «Гірник-Спорті» мені подзвонили з ФК «Енергія» і на слідуючий день я зустрівся з президентом. В цей же день ми і «вдарили по руках».

  • Коли Ви прийняли цей амбітний колектив, що в першу чергу кинулося в очі?

Відразу, звичайно, впало в очі так це дисципліна: особливо в побуті та в тренувальному процесі. Футболісти приходили на тренування, як на фізкультуру. Починаючи з запізнень на тренування, і так далі. Ну нічого, зараз потихеньку вирівнюємося в цьому плані та виходимо на якийсь професійний рівень.

  •  Які завдання поставив президент особисто перед Вами?

Поки певних турнірних завдань президент не ставив (я думаю вони будуть озвучені перед офіційним чемпіонатом). А так основна ціль — створити боєздатний колектив для вирішення поставлених завдань.

  • Після Вашого приходу гра «Енергії» дійсно змінилася: вона стала цілісною, гнучкою та тактично підкованою. Роман Сергійович, чи бачите Ви перспективу у цієї команди? І яких результатів Ви хочете досягти з хлопцями? 

Дякую за комплімент, але роботи, так би мовити не початий край! Я думаю у цієї команди великий потенціал, але його потрібно розкрити! Я максималіст, але хоча б потрібно поліпшити результати минулих сезонів.

  • «Енергія» досить впевнено вийшла до «Великого» Кубку М.Кудрицького. Як можете охарактеризувати гру команди на першому етапі? Чи є проблемні позиції, які б Вам хотілося зміцнити? 

Зараз хлопці звикають до нових вимог, нову тактику, не все у них виходить, але в старанності їм не має рівних. Стабільності поки що не вистачає. З приводу позицій, то хотілося б мати по два рівноцінних футболіста на позицію.

  •  За цей проміжок часу, під Вашим керівництвом, «Енергія» провела достатньо матчів. Виділіть будь-ласка найкращий матч в плані організації гри та матч, який хочеться якомога швидше забути.

В плані організації і результату можу виділити матч з «Дніпроагро». А от інші матчі, які ми провели дали нам багато сумнівів та роздумів, в якому напрямку рухатися далі!