Віктор Андрухів: «Якщо кожен день приділяти спорту 1-2 години, то можна підтримувати себе у гарній фізичній формі, не виходячи з дому»

1
535

Журналіст АФДО під час вимушеної футбольної паузи в наших чемпіонатах поспілкувався з Головою Асоціації футболу Дніпропетровської області Андрухівом Віктором Васильовичем.

  • Віктор Васильович, наш футбол взяв тривалу паузу, в зв’язку з епідемією коронавірусу. Уряд країни закликає всіх громадян залишатися вдома. Як змінилося Ваше життя з цими останніми подіями?

Звісно, поява цього вірусу вплинула на наше теперішнє життя, і ще місяць назад ми всі з вами спостерігали, як ця епідемія розповсюджується Азією, а потім в країнах центральної Європи, Америки, сподіваючись, що ця проблема омине Україну. Але як бачить весь світ – ця вірусна інфекція не знає країн, не знає кордонів. На жаль, і ми всі опинилися в цій непростій ситуації. Останні декілька тижнів  ми всі дуже сильно змінили свій стиль життя і задля того, щоб спасти якомога більше життів і не дати розповсюдитись коронавірусу серед населення України, ми як порядні громадяни своєї країни підтримуємо карантинні заходи та боротьбу з епідемією. І я вважаю, що сама потужна зброя в цій ситуації — це самоізоляція і зменшення контактів з іншими особами. Тому я дотримуюсь карантинних заходів, а, наприклад, спілкування зі своїми близькими і рідними на відстані тепер відбувається завдяки сучасним технологіям: через інтернет, різні мессенджери, а на свята спілкувалися по відеоконференції, вітаючи один одного з Великоднем.

  • Ми знаємо, що Ви зі своєю командою робите добрі справи і навідуєте ветеранів Дніпра, підтримуючи їх продуктовими наборами та позитивними емоціями. Чи продовжується ще ця акція? І багато бажаючих, які підтримали Ваш челлендж?

 Коли почались карантинні обмеження ми одразу приділили увагу нашим ветеранам, тому що вони є в групі ризику, і бажано щоб вони тимчасово обмежили своє пересування на вулиці та якомога менше контактували з іншими особами. Ми сформували універсальний список із первинного необхідного продуктового набору і зробили такий собі Challenge. Кожного тижня ми з ними тримали зв`язок та почали робити товариські відвідування по місту  Дніпру, щоб передати для них цю важливу допомогу, поспілкуватись та поділитись позитивними емоціями. Ми вирішили продовжувати цей Challenge не тільки по Дніпру, а і по області, розуміючи, що багато ветеранів живуть і в інших куточках нашого регіону.  Тому ми сформували більш універсальні продуктові набори, котрі ми почали пересилати поштою по області та кур`єрською доставкою під домівки наших ветеранів. Ми розуміємо що за такої концепції ми зменшуємо максимальні ризики зараження цією хворобою, і тих, хто хоче долучитися до нашого Challenge – ми завжди раді прийняти всіх Вас в свою команду!

  • Ви є членом виконкому Української асоціації футболу і однозначно тримаєте зв’язок з футбольним керівництвом країни. Чи є свіжі новини від УАФ? Можливо Ви чули про якісь орієнтовні дати відновлення футбольних змагань в нашій країні?  Чи можливо є інші сценарії розвитку ситуації?

Так, ми дуже активно спілкуємося з УАФ, а також іншими регіональними федераціями і дуже оперативно стежимо за ситуацією в країні та за світовими тенденціями, щодо цього питання. Ми бачимо, що весь світ змінює свої плани, які були побудовані далеко наперед. Асоціація футболу України також отримує багато інформації від представників органів UEFA і FIFA, які централізовано запроваджують певні зміни до календарів різних змагань. Але перш за все ми опираємось на офіційну інформацію, яку отримуємо від міністерства країни, органів влади та ЗМІ. І на сьогоднішній день ми не можемо впевнено сказати, який найбільш вірогідний сценарій розвитку подій чекає на наш український футбол. Тому поки футбол відсутній в країні, УАФ спілкується з різними медичними закладами та організаціями країни, з представниками влади, і розробляє різноманітні заходи, які допомагають найбільш незахищеним верствам населення отримати необхідну допомогу у цей складний час.

  • До цієї паузи Ви активно вели свій спосіб життя, граючи постійно в футзал в Чемпіонаті міста Дніпра. Чи скучили Ви за футболом і тими непередаваними емоціями? І чи є у Вас час і можливість підтримувати свою фізичну форму в домашніх умовах?

Багато, хто з нас полюбляє футбол і, звичайно, ті хто любить цей вид спорту по справжньому, в більшості свого часу грають у нього, і я також не виключення. І до цих карантинних  обмежень кожну неділю я грав у футбол, грав у футзал в чемпіонаті міста Дніпра, а також з друзями серед тижня. Це був хороший спосіб підтримувати свою фізичну форму, тим паче, ми отримували задоволення від цієї гри, від спілкування, але зараз на жаль це неможливо, так як всі футбольні майданчики України закриті. Але якщо ми всі хочемо підтримувати здоровий спосіб життя, то зараз в інтернеті, в соцмережах є багато відеоматеріалів, книжок з розписаними тренуваннями, які я активно практикую. Також у мене є можливість на певній території, де не має великого скупчення людей, інколи робити ранкові пробіжки. Тому, якщо кожен день приділяти спорту 1-2 години, то можна підтримувати себе у гарній фізичній формі, не виходячи з дому.

  • Є і невеликі плюси з цієї пандемії: всі тепер зрозуміли, що ми повинні серйозніше ставиться до свого здоров’я і дотримуватися елементарної гігієни. Віктор Васильович, а які Ви порадите заходи застереження для всієї нашої футбольної спільноти?

По-перше, треба не забувати про прості, але дуже ефективні гігієнічні методи: постійне миття рук, слідкування за собою, за своєю гігієною, періодичне використання антисептичних засобів, носіння масок.  Це дуже ефективний і, мабуть, самий  простий шлях зберегти в нормі своє здоров’я і здоров’я тих людей, з котрими ми маємо змогу спілкуватися та бути в контакті.  І перш за все, треба максимально намагатися витримувати необхідні правила та ізолювати себе від необов’язкових контактів з іншими людьми, тому що ми реально не знаємо хто може бути інфікований, а хто ні. Ми маємо дуже мало інформації щодо цієї хвороби і як її ефективно виліковувати. Тому треба багато приділяти уваги офіційній інформації і не наводити себе на ті ризики, які ми маємо змогу мінімізувати.

 

 

Comments are closed.