Богдан Свистун: «Для нашої області рівень команд досить непоганий»

0
303

Журналіст АФДО зустрівся та поспілкувався з одним із тренерів ФК «Чемпіони-ДЮСШ-12» (Дніпро) Свистуном Богданом Сергійовичем.

Богдан, розкажи трохи про команду ФК «Чемпіони-ДЮСШ-12». Як мені відомо, Ви працюєте в тандемі з В’язовським Валентином Васильовичем?

Добрий день! Так і є, на даному етапі працюємо в тандемі з Валентином Васильовичем. Доповнюємо один одного знаннями та досвідом.

ФК «Чемпіони-ДЮСШ-12» беруть участь в Чемпіонаті Другої ліги міста Дніпра. Команда йде на 3-й сходинці турнірної таблиці. Чи є конкретні завдання у Вас перед хлопцями?

На цей календарний сезон стоїть завдання: показувати свій кращий футбол в кожному матчі і «обкатати» ряд молодих футболістів. Будемо намагатися витиснути максимум з кожної гри.

Але на фініші попереднього раунду Ваш молодий колектив видав серію хороших перемог і Вам не вистачило зовсім трохи, щоб потрапити в Першу лігу міста Дніпра. Чи була тоді засмучена таким результатом команда ?

Так, безумовно, спочатку втратили багато очок (будували команду, багато хлопців вперше грали на дорослому рівні, через 3-4 тури – відчули смак «дорослого футболу», адаптувалися і почали додавати від матчу до матчу. У кінці не вистачило саме тих 1-2 очка в стартових турах. Все йде своєю чергою, потрапили в Другу лігу, значить це наш рівень на даному етапі. Якщо хочемо грати рівнем вище, то необхідно демонструвати результат до якого ми поступово рухаємося і працюємо.

Взимку Ви прийняли рішення заявитися в групу «Б» Турніру пам’яті Максима Білого. Як Вам рівень команд в підгрупі і з ким хотілося б якнайшвидше зустрітися на футбольному полі?

Для нашої області рівень команд досить хороший. Чекаємо зустрічі з «Frait», тому що вони в нашій групі, та хочемо перевірити свої сили на тлі збалансованої команди.

Чи є явні, на твій погляд, лідери підгрупи? Кого вважаєш головним претендентом на перемогу в усьому турнірі?

Хотів би виділити «Frait», «Оріль» та «ДВУФК». Я думаю, що саме ці команди будуть головними фаворитами на перемогу в турнірі, але подивимося по закінченню змагань.