Михайло Бардаченко: «Радує те, що ми стали пропускати менше м’ячів, а труднощі будуть завжди, і ми будемо з ними боротися»

0
559

Журналіст АФДО під час футбольної паузи в наших чемпіонатах поспілкувався з головним тренером «Скіфа» Бардаченко Михайлом Миколайовичем.

  • За останній рік в команді «Скіф» було дуже багато змін на тренерському містку. Що змінилось в команді з твоїм приходом? І які завдання ставив перед тобою президент команди?

З моїм приходом колектив став більш згуртованим, а ставлення до тренувань стало більш серйозніше. Президент ставить завдання максимально підготувати команду до чемпіонату області, щоб боротися за призові місця.

  • Гра команди змінилася в кращу сторону, в першу чергу, в організації гри та позитивних результатах. Хлопці вже грають у той футбол, який ти їм ставиш чи в цьому ще є труднощі?

Звичайно є, але ми йдемо до того, щоб виправити наші помилки. Радує те, що ми стали пропускати менше м’ячів, а труднощі будуть завжди, і ми будемо з ними боротися. 

  • Оціни виступи «Скіфа» в групі «А» Кубка М.Білого?

Я вважаю, що на кубку М.Білого ми виступили відмінно. Після поразки в першому турі, напевно, ніхто не думав, що ми займемо перше місце в групі «А», але потім ми здобули серію перемог і посіли перше місце.

  • Михайло Бардаченко — молодий тренер, який ще продовжує грати на своїй рідній лівій бровці, допомагаючи молодим хлопцям своїм досвідом. Чи є ще сили і бажання виходити на поле в якості гравця? Чи не приносить тобі труднощів поєднувати кар`єру гравця та тренера команди?

Так, звичайно є сили та бажання, адже футбол є невід’ємною частиною мого життя! Ну а труднощі, звісно є, так як під час матчу ти не бачиш всієї картини гри, тому мені допомагає в цьому Ігор Леонідович (начальник команди).

  • У плей-офф Кубка М.Білого «Скіф» проявив міцний характер і в непростих протистояннях здолав «Олімпік-Frait» (1: 0) і «Дніпро U-17» (в серії пенальті). Як охарактеризуєш ці 2 матчі?

З «Олімпіком» ми вийшли заряджені на перемогу і з перших хвилин у нас була повна перевага та повний контроль гри. Також ми не реалізували багато моментів. Але все-таки змогли вирвати перемогу на останній хвилині матчу. Що не могло не порадувати нашу команду! З «Дніпром» ми почали гру від оборони, так як вони фізично краще підготовлені. Але все ж нам вдалося створити момент і забити гол, але в кінці ми все-таки пропустили безглуздий м’яч з пенальті. Все вирішилося в битві характерів, де ми виграли в серії пенальті!

  • Карантин трохи затягнувся і весь світ зараз на паузі. Чи підтримує команда форму?

Так, карантин вніс свої корективи, але з командою я тримаю зв’язок. Хлопці намагаються тримати себе в формі, займаючись індивідуальними тренуваннями, так як знають, що попереду їх чекає важкий сезон і Фінал Кубку Білого!

  • Всі ми дуже сподіваємося, що в травні відновляться всі спортивні змагання в країні. І, я думаю, що Ви в передчутті фінального матчу Кубка М.Білого з СК «Дніпро-1-Борисфен». Що очікуєте від цього протистояння?

Звичайно ми поставили собі за мету виграти Кубок, але це зробити буде не так легко, так як суперник нам попався гідний фіналу. Нам треба докласти максимум зусиль та проявити характер і тоді, я думаю, у нас все вийде, та Кубок буде наш! Я вірю в нашу команду!