ОФІЦІЙНО. МАТЧІ ПРЕМ’ЄР-ЛІГИ ПРОЙДУТЬ З УБОЛІВАЛЬНИКАМИ НА ТРИБУНАХ

0
420

За підсумками робочої зустрічі міністра охорони здоров’я Максима Степанова та президента Української асоціації футболу Андрія Павелка було погоджено допуск у тестовому режимі глядачів на матчі плей-офф УПЛ за путівку до другого кваліфікаційного раунду Ліги Європи, які відбудуться 25-го і 29 липня.

Трибуни стадіонів, де відбуватимуться поєдинки, буде можливість заповнити на 25%. Глядачі, як і всі учасники матчів, повинні будуть дотримуватися дистанції та інших вимог карантинного режиму.

У разі позитивного досвіду проведення ігор плей-офф Прем’єр-ліги та за умови сприятливої епідеміологічної ситуації в серпні МОЗ розгляне можливість допуску на сектори стадіонів уже 50% глядачів від загальної кількості наявних місць.

«Ми можемо пишатися тим, що в Україні, на відміну від деяких інших країн, чемпіонат відновився після карантину та був завершений. Ми бачили, наскільки цікавою вийшла кінцівка сезону. Але за всім цим стоїть важка праця — у першу чергу спільні зусилля команд УАФ та МОЗ.

Сьогодні ми зробили наступний крок — у тестовому форматі перші матчі, а це поєдинки плей-оф УПЛ, після тривалого карантину відбудуться з вболівальниками. Це 25% глядачів від наявних на стадіоні місць. У подальшому ми проситимемо МОЗ дозволити відвідувати стадіони 50% глядачів зі стартом нового сезону. У вересні повертаються матчі національних команд, тож хотілося б, аби збірна України мала підтримку на домашніх стадіонах.

Проте боротьбу з пандемією не завершено. Ми повинні розуміти всю відповідальність. Багато що залежить від результатів тестових поєдинків та від самих клубів, які мають забезпечувати виконання медичного протоколу.

Повернення вболівальників на трибуни — це пріоритетна мета Української асоціації футболу в нинішніх непростих умовах. Дякую особисто Максиму Степанову, головному санітарному лікарю України Віктору Ляшку та всій команді УАФ за спільну продуктивну роботу. Український футбол поступово повертається до звичних умов. Радо вітаю із цим успіхом усіх наших уболівальників! До зустрічі на стадіонах!» — сказав президент УАФ Андрій Павелко.

«Ми йшли до цього поступово. Спочатку відновили чемпіонат України, а зараз повертаємо на трибуни вболівальників. Ми вважаємо, що це можливо з урахуванням всіх правил та рекомендацій МОЗ. Вірю, що наші вболівальники покажуть гарний приклад, як слід дотримуватися цих правил заради свого здоров’я. Перед тим, як ухвалити це рішення, ми спілкувалися з представниками клубів та організаторами. Вони розуміють вимоги, які неважко втілити в життя», — зазначив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Джерело: https://uaf.ua/